divendres, 29 de abril de 2016 08:44

La ganga de ser un alt càrrec en el nou Govern de Puigdemont

|


CatalunyaPress.- Arran dels tres mesos del nou Govern de la Generalitat, presidit per Carles Puigdemont, Convivència Cívica Catalana ha realitzat una radiografia de la seva composició, quan ja s'ha publicat la llista completa dels alts càrrecs del nou executiu.


En ella s'ha fet especial èmfasi en les seves retribucions. Per això, sorprèn les queixes constants d ' "asfíxia financera" quan la classe política catalana és la millor pagada de tot Espanya i una de les millors d'Europa. Sens dubte, ser alt càrrec del Govern de Puigdemont és tot un xollo.


En concret, el govern Puigdemont disposa de 376 càrrecs i directius, sent el de Presidència el que major nombre de càrrecs d'alta responsabilitat té -71-, seguit de Salut -43- i la Vicepresidència d'Economia i Hisenda -40-.


A més, es constata una notable desigualtat de gènere: dos de cada tres (65%) càrrecs d'elevada responsabilitat del nou govern de Carles Puigdemont són ocupats per homes i només el 35% restant per dones. Això dista notablement de les recomanacions d'equilibri de la Llei 3/2007 per a la igualtat efectiva de dones i homes en l'àmbit polític.


242 CÀRRECS COBREN MÉS QUE MARIANO RAJOY


A nivell retributiu, la recent informació que ha publicat el govern català confirma l'increment de sou del President: mentre el seu antecessor en el càrrec, Artur Mas, cobrava 136.835 €, Puigdemont ha passat a cobrar 145.470.78 €, és a dir, un 6.3 % més.


Als contribuents els costa gairebé 30 milions d'euros els sous dels alts càrrecs i directius, sent la conselleria més costosa la de Presidència, amb 5.470.000 d'euros.


D'aquesta anàlisi també es desprèn que 242 càrrecs del nou govern cobren més que Mariano Rajoy (81.433 euros), com ara el president de la CCMA, Brauli Duart (139.650euros); Joan Jaume Oms (136.350euros), president d'Infraestructures de la Generalitat; o Joan Bellavista, gerent del Consorci Públic Port de Mataró, que cobra 132.376 euros anuals.


També destaquen pel seu sou els responsables de les oficines d'expresidents de la Generalitat, Jordi Menéndez (de José Montilla) i Salvador Sarquella (de Pasqual Maragall) als quals s'ha d'afegir en aquesta legislatura Maria Reis Quinzaños, recentment nomenada responsable l'Oficina d'Artur Mas, amb un sou de 98.354 euros.


Finalment, crida també l'atenció la retribució del nou departament de 'Exteriors', amb noms coneguts com els d'Albert Royo, de Diplocat, i Amadeu Altafaj, "ambaixador" del Govern català.


En aquest sentit, per Convivència Cívica Catalana és difícil "justificar davant els ciutadans en un moment de retallades i ajustos en els serveis públics essencials les elevades retribucions que perceben els alts càrrecs i directius de l'administració catalana". I, més encara, "l'anomalia de cobrar substancialment més que els seus homòlegs de l'Estat, l'àmbit de responsabilitat és notòriament més ampli".


26 cognoms catalans

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1