divendres, 29 de abril de 2016 08:37

El Suprem anul·la dos requisits del Decret d'ITV de Catalunya

|


El Tribunal Suprem (TS) ha anul·lat dos requisits del Decret d'ITV de Catalunya pel qual s'aprova el Pla territorial de noves estacions d'inspecció tècnica a la comunitat per al període 2010-2024. El motiu, "no haver-se demostrat la necessitat i proporcionalitat de les mateixes".


Segons ha informat aquest dijous en un comunicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el primer article anul·lat, el 74, assenyala que "per optar a l'autorització d'obertura d'una estació d'ITV, l'empresa o grup d'empreses sol·licitant no pot posseir una quota de mercat superior al 50 per cent", segons el comunicat.


El segon article rebutjat, el 75, establia una distància mínima entre l'estació per la qual una empresa demanava autorització i les ja autoritzades a la mateixa empresa o grup d'empreses.


"En l'àmbit estatal, el RD 204271994 efectua una regulació detallada dels tipus i freqüències de les inspeccions tècniques a què s'han de sotmetre els vehicles matriculats a Espanya, per la qual cosa cal esperar un mateix nivell de qualitat de les prestacions, sense que tampoc apreciem en aquest cas justificada la concurrència del requisit de necessitat i adequació de la mesura per garantir la realització de l'objectiu que persegueix", diu el Suprem.


Sobre les distàncies mínimes entre estacions d'una mateixa empresa, el TS ha recordat que es tracta d'una mesura per evitar que "per raons purament de rendibilitat del servei l'oferta es concentri excessivament en una determinada zona, en detriment d'altres àrees del territori que per tenir un parc mòbil més reduït quedin sense cobertura amb el conseqüent perjudici per a les persones usuàries".


Segons el Suprem, la mesura no té aptitud per si mateixa per complir l'objectiu de donar cobertura de serveis d'ITV a les zones amb parc mòbil reduït, ja que "com adverteix el Tribunal de Justícia de la UE, aquestes distàncies mínimes no s'estableixen entre estacions d'ITV d'empreses competidores, sinó entre instal·lacions d'una mateixa empresa o grup d'empreses".


APPLUS + DIU QUE LA SENTÈNCIA CONFIRMA LA SEVA TESI "EN EL SEU GAIREBÉ TOTALITAT"



Applus + ha afirmat aquest dijous que la sentència del Tribunal Suprem (TS) sobre el decret d'ITV de Catalunya confirma "en la seva gairebé totalitat" les tesis de la companyia i estima el seu recurs de cassació contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ( TSJC) del 25 d'abril de 2012, ha informat el grup a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).



Applus + ha remarcat que amb aquesta sentència es confirma la validesa del règim d'autorització i els títols habilitants concedits a Catalunya als operadors d'ITV, suprimint els requisits de quota màxima i distàncies mínimes.

El Suprem anul·la el límit de dèficit autonòmic del 2013 al·legant que no va ser portat al Congrés

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1