Escut de l'Ajuntament d'Arenys de Mar
NOTÍCIES
El vial de ponent del Port continuarà essent gratuït per als residents

Ports de la Generalitat i l'Ajuntament d'Arenys de Mar han arribat a un acord per a mantenir les 120 places al vial de ponent per als veïns d'Arenys de Mar, que gestionarà el consistori en règim de gratuïtat per als veïns residents que estiguin al corrent de pagament de l'impost de circulació i que tinguin el seu vehicle identificat amb l'adhesiu per a residents que proporciona l'Ajuntament.

Aquesta era una qüestió prioritària en l'agenda del nou govern municipal que s'ha pogut desencallar gràcies a les reunions que els membres del govern han mantingut en els darrers dies amb els representants de Ports de la Generalitat i que s'ha tancat amb un acord satisfactori per al consistori, doncs s'aconsegueix mantenir aquestes places d'estacionament per als veïns i veïnes de la vila.

Recordem que per poder fer ús d'aquestes estacionaments, cal estar en possessió del l'adhesiu per a residents, que té una vigència anual. En aquest sentit, l'actual adhesiu de color verd es pot continuar utilitzant fins a l'1 de juliol, moment en què s'haurà de substituir pel nou model que l'Ajuntament enviarà a les llars d'aquí a poques setmanes.

Nova gestió dels aparcaments del Port

La resolució d'aquest assumpte es produeix poques hores abans que entri en servei la nova gestió de les zones d'aparcament del port d'Arenys de Mar, que es posa en marxa aquest dissabte 30 d'abril amb dos sistemes de gestió: estacionament controlat i estacionament sense control d'accés, amb una tarifa única i un horari homogeni.

Ports de la Generalitat va adjudicar, el març passat, a Opciones Viales la gestió i l'explotació de les àrees d'aparcament del port d'Arenys, amb un termini de gestió fins al 31 de desembre de 2019, prorrogable un màxim de dos anys. Les bosses d'aparcament tindran un tarifa única tant a les zones blaves com a les zones amb control d'accés. Els vehicles per a persones amb mobilitat reduïda i les motocicletes quedaran exempts de pagament, sempre i quan estacionin als espais habilitats.

L'aparcament de la dàrsena pesquera i la zona d'estacionament de la Picòrdia continuen sent en règim tancat, amb control d'accessos i vigilància, la mateixa tarifa que a la resta del Port, i seran de pagament 24 hores. Les  tarifes són les següents:
Tarifa: 0,025 €/minut
Tarifa màxima diària: 10 €
Abonament mensual: 40 €

El sistema de gestió dels aparcaments de règim obert situats a les zones del Portinyol, Mont-Calvari i el vial de Ribera seran diferents segons la temporada, amb les tarifes següents:

Temporada baixa (16 setembre a 14 de juny):
•Pagament solament els caps de setmana i els festius de 9 a 20 h
•Tarifa: 0,025 €/minut
•Tarifa màxima diària: 10 €

Temporada alta (15 de juny a 15 de setembre):
•Pagament tots els dies de 9 a 22 h
•Tarifa: 0,025 €/minut
•Tarifa màxima diària: 10 €

Informació publicada el 29 d'abril de 2016
Compartir:Comparteix al facebookComparteix a la tafaneraCompartir a Twitter
Ajuntament d'Arenys de Mar - Riera del Bisbe Pol, núm. 8 - 08350 Arenys de Mar - Tel. 93 795 99 00