Suscribirse
cerrar

Baix Empordà
Disminuir text
Augmentar text
Platja d'Aro

Platja d'Aro acollirà la primera edició de "Xics Gastronòmic"

Baix Empordà - 04/05/2016 - 14:19 | Aquesta iniciativa, que es farà del 21 de maig al 5 de juny, pretén potenciar una alimentació saludable entre els més joves



Martí Sabrià Falgàs/GN
Martí Sabrià Falgàs/GN

Daniel Molina

Daniel Molina
Martí Sabrià Falgàs/GN
Martí Sabrià Falgàs/GN

Del 21 de maig al 5 de juny, Castell-Platja d'Aro i s'Agaró acollirà la primera edició de la Quinzena Gastronòmica Infantil, "Xics Gastronòmic". Aquesta iniciativa, que s'ha presentat aquest matí a l'Hotel NM Suites-Sa Cova de Platja d'Aro, busca fer difusió entre infants i famílies de la importància dels aliments en relació amb la salut en general per prevenir l'obesitat i altres malalties. "Xics Gastronòmic 2016" també pretén donar valor al menjar de qualitat que ajuda a prevenir la desaparició de tradicions alimentàries locals. Així ho ha indicat el seu director, Daniel Molina, que també ha explicat com va sorgir la idea. "El projecte va sorgir com una iniciativa que volíem fer a nivell de sèrie d'animació per televisió, i fa un any vam contactar amb l'Ajuntament de Platja d'Aro i vam analitzar que podríem oferir que s'ajustés a la línia de destinació de turisme familiar, i vam creure que fer unes jornades al voltant de l'alimentació infantil podria funcionar", ha explicat Molina. A la presentació de la Quinzena Gastronòmica Infantil, "Xics Gastronòmic" també hi ha intervingut el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, Maurici Jiménez; el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés; el gerent del Grup Costa Brava Centre, Martí Sabrià; i el president de l'Associació d'Hostaleria, Restauració i Oci de Castell-Platja d'Aro, Jordi Díaz.

Durant l'acte s'ha fet una breu explicació de les activitats que es faran al municipi del 21 de maig al 5 de juny, i el mateix director de la Quinzena Gastronòmica Infantil, "Xics Gastronòmic", ens ha detallat en què consisteix aquesta iniciativa gastronòmica de caire infantil. "Ho hem estructurat a partir de tres propostes: 30 restaurants oferiran un menú infantil saludable per només 10 euros. Aquest menú infantil s'ha fet a partir de les premisses que ens ha fet la Fundació Alícia i que té l'objectiu d'estimular una alimentació saludable", ha assenyalat Molina. El segon eix de la Quinzena Gastronòmica Infantil, "Xics Gastronòmic" està feta amb la col·laboració de la Fundació Alícia, i "es tracta d'un projecte educatiu a les escoles i instituts en el qual s'oferiran tallers i xerrades amb la voluntat de transmetre els valors d'una alimentació saludable". Finalment aquesta iniciativa presenta un tercer eix format per activitats com: xerrades d'alimentació, activitats esportives, visites als horts, etc. El director de "Xics Gastronòmic 2016" ha assegurat que "també farem una festa de cloenda a l'entorn d'un showcooking que comptarà amb la participació de la Cuina de l'Empordanet i l'Aula Gastronòmica de l'Empordà". Un cop finalitzada la presentació de "Xics Gastronòmic 2016", el públic assistent ha pogut gaudir d'un pica a pica al jardí de l'Hotel NM Suites-Sa Cova de Platja d'Aro.

Autor: Martí Sabrià Falgàs/GN
Comentaris (0)
La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats
Veure Reglament
Acceptar
Nom (requerit)
Direcció de correu electrònic (requerit)
Comentari (màxim 246 caràcters)

Comentaris a Facebook