III Jornada MENGEM SA. La conservació dels aliments
Data: 12 de maig de 2016 (de 9.00 a 18.30)
Lloc: Museu de Ciències Naturals (Museu Blau). Parc del Fòrum, Barcelona.
Organitza: ICEA, ACCA i Museu Blau
Tríptic Què és Mengem sa?
Què trobarem en aquesta Jornada?
Després de l’èxit de les jornades Mengem Sa que ja hem fet —l’any 2014 sobre els vegetals, i el 2015 sobre la carn—, aquest cop ens endinsem en el món de la conservació dels aliments, com sempre amb una mirada crítica i científica.
Visita de l’exposició “Nutrició, impuls vital”, un gran projecte per conèixer els conceptes fonamentals en matèria d’alimentació i nutrició.
I, entre d’altres activitats:
Taula rodona sobre la tecnologia de la conservació dels aliments, amb la participació de:
- Buenaventura Guamis (director general del Parc de Recerca UAB)
- Olga Martín Belloso (catedràtica a la UdL)
- Manuel García-Portillo (director general TECNIDEX)
- Alain Guiard (xef assessor gastronòmic)
Conferències
- “Higiene, ciència i cuina” per Pere Castells
- “Passat i present de la conservació d’aliments” per Pau Alcover
- “Data de caducitat i consum preferent. Dubtes i possibles solucions” per Lluís Gonzalez Vaqué
- “Riscos associats a una conservació deficient” per Victòria Castell
- “Perspectives de la conservació dels aliments” per Narcís Grèbol
Comitè organitzador:
Rosaura Farré, Carles Folch, Francesc Llauradó, Abel Mariné, Josefina Plaixats, Joaquim Ros, Ignasi Torrella, Josep Maria Espelta, Ester Torres i Eduard Vidal.
INSCRIPCIÓ oberta de l’1 d’abril al 9 de maig, a través de Formulari MengemSa_III
- QUOTES: 25 € (Reduïda pels socis ICEA i els socis ACCA) i 50 € (General)
- BECA ESTUDIANT: Si sou estudiant, al inscriure-us al Formulari MengemSa_III podeu sol·licitar beca fins al 25 d’abril. Un cop us comuniquem la resolució, si la sol·licitud és rebutjada podeu mantenir la plaça en fer efectiva la inscripció, a preu reduït, abans del 9 de maig.
PROGRAMA: Properament us informarem del programa complet.
Per a consultes podeu contactar a: agrichatcat@gmail.com
Pensar amb la llengua i el paladar
Curs de l’Institut d’Humanitats de Barcelona
Tindrà lloc els dies: 4, 11, 18 i 25 d’abril
Aquest és el link a la pàgina web del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, on tindran lloc totes les sessions:
http://www.cccb.org/ca/activitats/fitxa/pensar-amb-la-llengua-i-el-paladar/223208
També hi trobareu les biografies dels participants.
L’ACCA ofereix la inscripció gratuïta a cinc dels seus socis.