dimarts, 24 de maig de 2016 17:40

Jorge Lorenzo guanya a Itàlia en un final d'infart

|

El pilot espanyol Jorge Lorenzo (Yamaha) s'ha endut la victòria en la mateixa línia de meta davant el seu compatriota Marc Márquez (Repsol Honda) aquest diumenge a la cursa de MotoGP del Gran Premi d'Itàlia, sisena prova del Mundial de motociclisme que es disputa al Circuit de Mugello, després de guanyar-li la partida al seu company d'equip i 'poleman' de dissabte, l'italià Valentino Rossi, que va haver d'abandonar pel trencament del seu motor.

El balear, que va liderar pràcticament tota la carrera, i el català van protagonitzar un espectacular final pugnant pel triomf, amb passades a cada corba. En l'última volta, Márquez va semblar haver consolidat un lleuger avantatge que li permetria guanyar, però en la mateixa línia de meta va aparèixer l'actual campió del món per robar-li la glòria per només 19 mil·lèsimes.

Els problemes mecànics van assolar a Yamaha al cap de setmana al traçat transalpí, abarrotat pels aficionats de 'Il Dottore'. Si en el 'warm up' era Lorenzo el que trencava el seu motor, en carrera li tocava el torn a Rossi, que a falta de 15 voltes es veia obligat a abandonar. El nou vegades campió mundial havia ofert guerra al seu company a la primera part de la prova.

Així, la victòria semblava vedat privat per als dos espanyols. Lorenzo havia protagonitzat una gran sortida, guanyant-li la partida a Rossi des de la cinquena plaça i manejant un avantatge dues o tres dècimes. Mentrestant, el de Cervera intentava seguir el ritme de les dues Yamaha.

Amb l'italià fora de combat -que buscava el seu primer triomf a Mugello des de 2008-, va ser Márquez el que va passar a assetjar el mallorquí, ia falta d'onze voltes es trobava ja a dues dècimes.

Les últimes voltes van aixecar al públic present a Mugello, els dos pilots es retornaven els avançaments, i en l'últim d'ells, a uns girs del final, Márquez semblava encaminar-se cap a la victòria. No obstant això, aprofitant el rebuf, Lorenzo va aparèixer com una exhalació per triomfar en el circuit transalpí.

Per la seva banda, l'italià Andrea Iannone (Ducati) va completar el podi amb la seva tercera posició. Mentre, l'espanyol Dani Pedrosa (Repsol Honda) va realitzar una bona carrera per ser quart; l'italià Andrea Dovizioso (Ducati), l'espanyol Maverick Viñales (Suzuki), el britànic Bradley Smith (Yamaha), l'italià Danilo Petrucci (Ducati), l'espanyol Aleix Espargaró (Suzuki) i el provador italià Michele Pirro (Ducati) van conformar el 'Top 10'.

D'aquesta manera, Lorenzo, que va signar el seu tercer triomf de l'any, s'assenta en el liderat del Mundial de MotoGP amb 115 punts, deu d'avantatge sobre Márquez. Rossi, amb 78 unitats, és tercer.