dimarts, 24 de maig de 2016 18:30

Desprestigi Internacional

|

Quan una nació està en crisi ha de concentrar les seves energies en allò positiu. En aquest moment l'única cosa positiva per treure a Veneçuela d'aquest mal pas és el revocatori. El govern va perdre l'àmbit internacional i no jutja degudament el que està passant. El Sr. Maduro va passar diversos anys com a canceller. La cancelleria no va passar per ell.


Que un govern que va recolzar la candidatura del secretari general de l'OEA i avui ho titlla d'agent de la CIA no és qualsevol expedient diplomàtic. Afirmar tan gran disbarat és una veritable ofensa per qui té aquesta investidura internacional, és perillós i demostra debilitat. Almagro va respondre amb fermesa, "no sóc agent de la CIA" i a més li diu a Maduro "ets traïdor de l'ètica de la política amb les teves mentides" i com a guinda de la missiva li recomana: "Has de tornar la riquesa dels qui han governat amb tu al teu país, perquè la mateixa pertany al poble". Aquesta diatriba és greu i demostra que el poc respecte de la comunitat internacional cap al govern veneçolà se seguirà deteriorant.


Normalment un secretari general d'una organització no es comunicaria d'aquesta manera amb un Cap d'Estat llevat que es percebi la fi d'un mandat antidemocràtic.


Maduro i la seva diplomàcia van perdre la brúixola. Es van obrir massa fronts que només demostra la incapacitat a nivell internacional d'actuar amb moderació i respecte per la visió que es té des de fora de les seves actuacions executives. Són excessives les senyals que ens indiquen que el Govern està al descobert davant tanta falsa que van muntar durant aquests últims anys. La seva careta de demòcrates, d'humanistes, de defensors de les millors causes de la humanitat s'esvaeix en demostrar que l'única vocació veritable d'aquest règim és mantenir-se al poder. Van utilitzar a molts països com a plataforma per a una solidaritat encoberta l'únic propòsit era la de buscar suports internacionals per a una causa autocràtica.


Per cert, què significarà aquesta amenaça de Maduro a Almagro quan li diu: "Et secarás Almagro. Estàs sec".


Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1