dijous, 16 de juny de 2016 02:53

Com bé sabem els teòlegs, Déu escriu recte sobre línies tortes, i va voler que el dia en què es produïa el famós debat a quatre; la selecció espanyola guanyés agònicament amb un gol de Piqué, jugador que aixeca per igual fílies i fòbies entre els aficionats.

Comenta
SG

Beatriz Pérez.- Una de les veus contràries a l'TTIP més conegudes és l'analista política Susan George (Ohio, 1934), que va visitar Barcelona recentment en el marc del 4t Seminari Internacional de Convivència Planetària: Construïm Biocivilización. Malgrat els recents passos vers endavant en la seva aprovació, George espera que finalment no tiri endevant.

Comenta
Edmundo font

Catalunya Press ha aprovechado la visita de Edmundo Font a Barcelona para conversar con él. Escritor, poeta, pintor y diplomático mexicano, fue Cónsul General de México en la Ciudad Condal de 1992 a 1995.

FotoDr.JaumeCapdevilacongreso

Beatriz Pérez.- El metge Jaume Capdevila ha sigut el coordinador científic del II Simposi Nacional de Genòmica Aplicada al Càncer. Treballa a l'Institut Oncològic Teknon del Centre Mèdic Teknon-Quirónsalud i la seva àrea d'especialització és el tractament de tumors del tracte digestiu i tumors de l'àrea endocrina.

Monedero3

Lledó Barberá.- Juan Carlos Monedero necessita poca presentació. Juntament amb Pablo Iglesias va saber canalitzar el clam d'una societat bolcada a les places. La 'Spanish Revolution' va construir un nou relat que va quallar amb el naixement de Podem. La seva figura no deixa indiferent: o l'estimes o l'odies. No hi ha terme mig. Com tampoc n'hi ha quan s'expressa: clar i sense pèls a la llengua.

Fidalgo

CatalunyaPress.- Sergio Fidalgo presenta el 14 d'abril (19.15 hores) el seu últim llibre, 'Guasch, Piera i Julià. El trident blanc i blau' (Ed. 23 perico) a la sala d'actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10).

Valverde

Beatriz Pérez.- Clara Valverde (Barcelona, 1956) és escriptora i activista sanitària. Fa més de 20 anys que li van detectar la Síndrome de Fatiga Crònica (SFC), trastorn causant d'un cansament aclaparador que no millora amb el descans al llit. Autora de llibres on explica la seva malaltia i on carrega durament contra el neoliberalisme, Valverde forma part de la Plataforma d'Afectades per les Retallades Sanitaris.

Josepmariacadena

Lledó Barberá.- Asseure's a xerrar amb Josep Maria Cadena (Barcelona, 1935) significa fer-ho amb la veu de l'experiència. La seva extensa trajectòria professional l'avala com un dels periodistes catalans de referència del segle passat, encara que ell no ho cregui. Si alguna cosa reconeix és el seu inconformisme, que el va portar a ser, fa 50 anys, un dels fundadors del Grup Democràtic de Periodistes. Coincidint amb aquest aniversari, aquest any recollirà -el proper 12 de maig- el Premi Ofici de Periodista que li atorga el Col·legi Oficial de Periodistes de Catalunya.

OriolNello2

El geògraf Oriol Nel·lo s’endinsa en l’anàlisi dels nous moviments urbans que posen en qüestió el sistema polític i social actuals. Acaba de publicar 'La ciutat en moviment: crisi social i resposta ciutadana' (‘Díaz & Pons Editores’).

PabloPlanas2

Sergio Fidalgo.- Pau Planas (Osca, 1966) és el coautor al costat de José Alejandro Vara de "Entre bambolines" (Editorial Stella Maris), una biografia d'Albert Rivera en el qual no només es parla de la seva vida política, ja que intenten, malgrat el hermètic que és el personatge, penetrar en el mur que el líder 'taronja' ha construït al voltant de la seva vida privada. Planas defineix al protagonista d'aquesta obra com un "home normal", de "gran educació i tracte molt amable" però "amb una agenda que s'ha tornat impossible. És bastant més accessible que la majoria dels polítics de primera línia".


Elroto

Sergio Fidalgo.- Andrés Rábago (Madrid, 1947), és un triple artista que sota les personalitats de Rábago, Ops i El Roto ha anat modulant la seva carrera plàstica i gràfica. Els seus treballs més coneguts, per la repercussió del medi, els ha publicat a El País, diari en el qual cada dia exerceix de "vehicle de comunicació" que "canalitza" les idees "útils" que "estan en l'ambient". Fa uns dies va participar al costat d'Ignacio Vidal-Folch en un acte del Centre Lliure d'Art i Cultura (CLAC) per mostrar el seu amor i la seva inclinació a Catalunya i, sobretot, a Barcelona.

Fidalgo

Sergio Fidalgo.- Eduardo Martín de Pozuelo (la Jonquera, 1952), al costat de Jordi Bordas i Eduard Yitzhak, han publicat "Objectiu: Califat Universal. Claus per comprendre el gihadisme "(Libros de Vanguardia), una obra que explica de manera clara el com és, i el perquè, de la lluita militar i terrorista del sector extremista del món musulmà. Els autors donen xifres en la qual demostren com els més radicals no són ni el 5% del total de la comunitat islàmica. 

VB

Dani Soneira.- Verónica Boquete (Santiago de Compostel·la, 1987) juga al Bayern de Munic i és la capitana de la Selecció Espanyola. A principis d'aquesta campanya va fitxar per l'equip bavarès. Ha jugat a Espanya, Estats Units, Rússia i Suècia abans de recalar a Alemanya la temporada passada, en què va conquistar la Lliga de Campions amb el FFC Frankfurt després de derrotar a la final de Berlín al París Saint-Germain.

Unodelossuyos

Moisés B. Martínez.- El 'Cas Gürtel' representa una de les trames de corrupció que més rius de tinta han fet córrer. José Luis Peñas va presentar 18 hores d'enregistraments que van destapar la investigació judicial més mediàtica que ha colpejar al Partit Popular pel moment. 

ClaudioBiern

Claudio Biern és el president de BRB Internacional, l'empresa d'animació creadora de grans èxits televisius com 'Willy Fog' o 'D'Artacán'. Encara que prèviament van portar a Espanya les sèries que han marcat la infància de diverses generacions d'espanyols, com ' marc ',' Heidi 'o' Mazinger Z '. Té clar que els nens han passat de ser espectadors passius a "veure el què volen, quan volen i com volen" i que els bancs espanyols han d'aprendre "a veure on són els diners, han de confiar en la indústria de l'entreteniment".

Salellas

Beatriz Pérez.- Cotrina (empresa San Miguel), Carceller (Damm), Suqué-Mateu (Grupo Peralada) són nomès alguns del cognoms catalans que van consolidar el seu poder durant el franquisme. De Oriol, López de Letona o De Borbón són altres espanyols que també van tenir privilegis durant la dictadura. El politòleg i regidor de la CUP a l'Ajuntament de de Girona Lluc Salellas (Girona, 1984) analitza al seu llibre 'El franquisme que no marxa' (Edicions Saldonar) com grans famílies empresarials son encara hereves de les grans fortunes que es van veure beneficiades de la victòria de Franco.

Barbat1

Sergio Fidalgo.- María Teresa Giménez Barbat, l'única eurodiputada catalana, elogia el seu excompany a la cambra Juan Carlos Girauta, del qual assegura "li dóna confiança a Ciutadans". Però afirma amb rotunditat que "segueixo a UPyD i no em plantejo canvis immediats", encara que va ser una de les intel·lectuals que van signar el manifest fundacional de Ciutadans. Assegura que els seus dos eixos d'actuació seran "treballar per l'enfortiment del projecte europeu" i "combatre els intents dels independentistes catalans de manipular a l'opinió pública internacional".

Marisa

Lledó Barberá.- 14 de març de 2013. Bárcenas agafa el seu telèfon mòbil i li envia un sms a Mariano Rajoy. El text: que la seva relació amb el PP ha acabat. Aquí i sense que Marisa Gallero ho sabés encara, comença a forjar-se una relació que la portarà a escriure 'Bárcenas. La caixa forta ', el llibre més fonamentat sobre com ha funcionat la comptabilitat B del PP i sobre els secrets de la seu popular a Gènova.

Freixa

Sergio Fidalgo.-  'Genealogies creuades' és l'última iniciativa del Centre Lliure d'Art i Cultura (CLAC): un cicle de conferències coordinat per l'escriptora Laura Freixas en el qual participen, a part d'aquesta autora, Lluís Maria Todó, Justo Navarro i MercèIbarz. A l'equador del projecte la seva impulsora explica les claus d'unes xerrades que busquen "estendre ponts" i facilitar la comunicació entre les dues principals comunitats culturals que conviuen a Catalunya.

FM

Sergio Fidalgo.- Ferran Monegal (Barcelona, 1948), un dels crítics televisius més respectats d'Espanya, creu que el millor del 2015 des d'un punt de vista de la petita pantalla ha estat "la consolidació de La Sexta" com "cadena de referència informativa" i denuncia el "desprestigi de les cadenes públiques", sobretot "TVE i TV3" per haver-se transformat en "aparells de propaganda".

Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1