dijous, 16 de juny de 2016 03:08

Els avaladors de Mario Conde ocupen alts càrrecs de la Fundació Francisco Franco

|

MC 3


Els germans Alonso García, els dos avaladors de Mario Conde que han presentat a l'Audiència Nacional una garantia hipotecària de quatre de les seves finques per recolzar la fiança de 300.000 euros que necessita l'exbanquer per sortir de presó, ocupen alts càrrecs a la Fundació Francisco Franco , han informat fonts jurídiques.


Jaime Alonso García ocupa la vicepresidència executiva mentre que José Ángel forma part del patronat. Tots dos han dipositat a manera d'aval quatre finques situades a l'illa de Fuerteventura, consentint que puguin ser hipotecades o pignorades per garantir la posada en llibertat de l'expresident de Banesto.


Aquestes quatre finques es troben a l'illa de Fuerteventura, al terme de Corralejo, i segons la taxació aportada pels fiadors, el seu valor arriba als 610.818 euros. El Ministeri Públic de valorar si són o no suficients, tal com consta en la taxació aportada pels fiadors, i pot a més sol·licitar una taxació oficial dels immobles per respondre amb un informe oficial al magistrat.


Pedraz va acordar aquest dimarts la fiança, contra el criteri d'Anticorrupció, en considerar que no hi ha risc que obstaculitzi la investigació ni s'escapoleixi del país. En el cas que cobreixi la caució, Comte haurà de comparèixer setmanalment al jutjat més proper al seu domicili, li serà retirat el passaport i tindrà prohibit sortir d'Espanya.


L'expresident de l'entitat bancària va ingressar el passat abril a la presó madrilenya de Soto del Real en el marc de la causa en què se l'investiga per crear un entramat empresarial a Espanya i l'estranger per portar de tornada a Espanya fons procedents del 'cas Banesto'.


L'antic president de Banesto hauria blanquejat, entre 1999 i 2014, un total de 13 milions d'euros --2,2 a través d'ingressos en efectiu i 10,7 de transferències en comptes a l'estranger-- quan encara li resten per dipositar 14,1 milions de la responsabilitat civil per la qual va ser condemnat en el 'cas Banesto'.


Pedraz assenyala en el seu acte que, tot i accedir a la possibilitat que Comte abandoni la presó, "segueixen existint motius per estimar responsable criminalment" Mario Conde dels delictes d'aixecament de béns, blanqueig, vuit delictes contra la Hisenda Pública i organització criminal.


DOS MESOS A LA PRESÓ


Amb la decisió del jutge de l'Audiència Nacional, Mario Conde podrà sortir de Soto del Real dos mesos després del seu ingrés a la presó, a on va tornar transcorreguts gairebé vuit anys de la seva sortida d'Alcalá-Meco pel saqueig de Banesto.


A més de Comte, el jutge va enviar a presó al seu advocat Francisco Javier de la Vega -que també va quedar en llibertat la setmana passada després d'abonar una fiança de 100.000 euros-- i va decretar l'arrest domiciliari de la seva filla Alejandra Comte, en tots dos casos per la seva relació amb l'entramat empresarial a Espanya i l'estranger utilitzat per repatriar fons procedents del 'cas Banesto'.


La primera vegada que Mario Conde va entrar a la presó va ser al desembre de 1994, quan tot just va estar 30 dies en presó preventiva pel 'cas Banesto'. El 26 de febrer de 1998 va ser de nou empresonat pel 'cas Argentia Trust', fins que el 9 d'agost de 1999 va obtenir la llibertat condicional per aquesta causa.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.

Altresnoticies
Ultimesnoticies
Noticiesmesllegides
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1