dilluns, 20 de juny de 2016 10:29

Malcorra

Óscar Hernández Bernalette
Óscar Hernández Bernalette

Després de tants anys en la diplomàcia no em sonava aquest cognom basc entre els col·legues Argentins, ni de les camarilles de les Nacions Unides. Ja vaig entendre, la cancellera d'Argentina és fonamentalment una dona del sector privat (IBM-Telecom) i posteriorment va fer carrera tècnica a les Nacions Unides.


Ens dóna una gran alegria pensar que la seva candidatura a la Secretaria General pugui aconseguir-se, per ser dona i especialment llatinoamericana. Sens dubte no és una tasca fàcil i la competència serà hostil.


No obstant això, davant d'una posició tan important com aquesta per al sistema de Nacions Unides, així com per al planeta en el seu conjunt, hi ha uns elements de l'ètica internacional que representen els individus que manegen tan importants responsabilitats en què no s'ha de cedir perquè en algun moment es reverteixen.


Entendríem que la designació de Canceller va ser precisament com a trampolí per a la seva candidatura a l'ONU. Una bona plataforma, però deixa el sense sabor que l'important no era la nova política exterior d'Argentina si no competir per la secretària general.


És per això també que aquí a Veneçuela l'oposició no va entendre la contradictòria reacció del Govern Macri davant la proposta d'Almagro. Alta política, però que pot afeblir abans que enfortir a Malcorra. Són els principis, la coherència en el discurs, és com ella mateixa ha dit, "treballar per a les persones", fer que aquestes "decisions puguin fer un canvi en la vida de les persones".


En el cas d'aquest país germà, entrampat per l'autocràcia, fereix que un càlcul "superior", a la fi personal, obstaculitzi un missatge clau per superar una crisi que pot acabar en tragèdia.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.

Més opinió
Opinadors
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1