dilluns, 20 de juny de 2016 10:19

Entitats socials s'uneixen contra el creixement de les desigualtats

|

socials


Les entitats socials catalanes, agrupades en la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, s'han unit aquest dijous per promoure el "creixement" social en el territori i aconseguir un decreixement de les desigualtats.


Ho han proclamat en el manifest que posa punt i final al V Congrés de la Taula d'Entitats del Tercer Sector, celebrat des de dimarts a diferents seus i amb la participació de 1.800 persones, ha explicat la plataforma aquest dijous en un comunicat.


Les entitats han reclamat "canvis estructurals" per atendre les noves necessitats, i han presentat vuit reptes i prioritats per als propers dos anys, tenint en compte que el 2018 tindrà lloc el seu VI congrés.


En la cloenda, han subratllat el repte de duplicar el nombre d'habitatges gestionats pel tercer sector, perquè passin de 1.500 a 3.000, així com enfortir l'ocupació perquè el sector pugui incorporar al mercat laboral als col·lectius més vulnerables.


La integració social sanitària i l'atenció comunitària -per transformar el model d'intervenció social perquè sigui més comunitària- són altres de les prioritats desglossades pel sector fruit de tres dies de treball.


La capacitat econòmica per estimular la inversió privada en projectes d'entitats socials, l'estimulació de l'economia social i la concertació amb les administracions públiques són altres reptes.


El president de la Taula del Tercer Sector Social, Oriol Illa, ha afirmat que perquè Catalunya creixi socialment, es necessita del tercer sector social creixi, que es faci més gran i més fort.


"Amb aquest congrés, hem pres consciència dels enormes reptes que tenim com a sector per consolidar i millorar l'atenció als col·lectius vulnerables i la qualitat de vida de les 1.550.000 persones que atenem les entitats", ha assenyalat Illa.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1