dilluns, 20 de juny de 2016 10:26

Iceta: "Per defensar Catalunya no cal barallar-se amb altres pobles d'Espanya"

|

Iceta15 1




El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha defensat aquest diumenge que Catalunya necessita un major reconeixement i millor finançament, però ha destacat que per a això no cal "barallar-se amb altres pobles d'Espanya.

Ho ha fet en un míting a l'Espai Cultural Kursaal de Montcada i Reixac al costat del exministre i membre del comitè d'experts del PSOE, Josep Borrell, després d'una setmana de tensions internes entre els socialistes per les crítiques a Catalunya que ha protagonitzat la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz.

Tot i que ha deixat clar l'esperit catalanista del PSC, també ha volgut rebaixar la tensió interna destacant que tots els socialistes estan "units" per uns ideals de justícia i fraternitat que són els únics que aporten solucions.

"Alguns volen veure diferències entre PSC i PSOE, jo faig el contrari", ha destacat un Iceta que ha recordat que el primer congrés del PSOE es va celebrar el Catalunya en 1888 i que sempre hi ha hagut molta unió entre totes les federacions de l'Estat.

DOS MILIONS D'INDEPENDENTISTES
També s'ha referit a la situació a Catalunya on "alguns diuen que cal comptar per resoldre", cosa que no cal perquè ja se sap que hi ha prop de dos milions d'independentistes, pel que el referèndum aportarà poca informació nova gen aquest sentit.

Ha admès que la xifra és molt elevada però ha destacat que molts dels independentistes "s'han tornat" per greuges com la sentència de l'Estatut i per la falta de finançament.

Un altre dels aspectes que contribueixen a l'independentisme són els peatges: "Caldrà trobar un mecanisme perquè tots posin la seva banda, com el sistema de l'Eurovinyeta, que és més just que anar prorrogant concessions d'autopistes".

26J: PREMIAR O CASTIGAR
Sobre les eleccions del 26 de juny, ha dit que han de servir per a "que la gent d'un premi o un càstig al comportament dels polítics", que han demostrat després de l'20D que no són tots iguals.

"Uns treballem pel canvi i altres no ho van fer possible", com Podem i el PP, ha destacat, i ha dit que Pedro Sánchez és el millor candidat, el més sòlid i el que té millor projecte, l'únic amb capacitat per defensar els interessos dels ciutadans a Espanya i davant d'Europa.

"No podem cometre els errors que va cometre Grècia amb la negociació que va acabar com el rosari de l'aurora", ha destacat Iceta en al·lusió a Units Podem i la seva relació amb Syriza.

També ha dit que Espanya necessita un president que doni la cara i defensi els interessos dels ciutadans a Europa "Rajoy és el que menys parla a les reunions del Consell Europeu i no vull algú que vagi a callar, obeir o resignar-se, sinó a plantar cara ".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1