Suscribirse
cerrar

+ Notícies
Disminuir text
Augmentar text
Girona

L'Obra Social 'la Caixa' renova la col·laboració amb 10 entitats gironines

+ Notícies - 23/06/2016 - 15:29 | Incorpora s'adreça a col·lectius en situació de vulnerabilitat, com ara persones amb discapacitat, joves en risc d'exclusió, víctimes de violència de gènere, aturats de llarga durada, immigrants i exreclusos, entre d'altres


L'Obra Social "la Caixa" ha renovat el conveni de col·laboració amb 10 entitats gironines per a l'impuls del programa d'integració laboral Incorpora, de l'Obra Social "la Caixa", i ha signat un conveni amb dues entitats noves que se sumen al grup gironí del programa (Fundació Acollida i Esperança i Associació Clúster Èxit), que té com a objectiu facilitar un lloc de treball a persones en risc d'exclusió.

Les entitats que conformen el Grup Incorpora Girona són: Plataforma Educativa, Càritas Girona, Fundació Gentis, Fundació Oscobe, Fundació Altem, Serveis Assistencials de la Garrotxa - La Fageda, Fundació MAP, Fundació Mifas, Fundació Intermèdia, Fundació El Vilar, , Fundació Acollida i Esperança i Associació Clúster Èxit i Creu Roja Girona, que renova la col·laboració a nivell estatal.

El projecte té com a principal objectiu establir ponts entre les empreses i les entitats socials que es dediquen a la integració laboral per tal de crear un clima de comprensió i col·laboració entre elles que es tradueixi en oportunitats per aquells qui més ho necessiten.

Entre gener i maig d'aquest any, el Grup Incorpora Girona ha facilitat un total de 311 llocs de treball a persones en risc o situació d'exclusió gràcies a la col·laboració de 171 empreses gironines. Entre els col·lectius atesos destaquen persones amb discapacitat, aturats de llarga durada, joves en situació de vulnerabilitat, dones víctimes de violència de gènere i immigrants.

Dues noves entitats al grup Incorpora de Girona

A partir d'aquest acord de col·laboració, formen part del grup Incorpora Girona dues noves entitats: la Fundació Acollida i Esperança i l'Associació Clúster Èxit Girona.

La Fundació Acollida i Esperança és una entitat que promou espais d'acollida per a persones en situació d'exclusió social amb la finalitat d'acompanyar i donar oportunitats de canvi; i centraran la seva activitat d'intermediació i inserció laboral a la comarca del Baix Empordà.

D'altra banda, l'Associació Clúster Èxit integra en la seva acció Incorpora cinc entitats gironines que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental: la Fundació Astrid 21 i la Fundació Drissa, que ja formaven part del programa Incorpora, i les entitats Fundació Mas Xirgu del Grup Ramon Noguera, Fundació Onyar-La Selva i Fundació Els Joncs. El Clúster Èxit centrarà la seva activitat en l'orientació, formació i inserció de col·lectius amb especials dificultats d'accés al mercat laboral

Una xarxa amb 21 tècnics d'inserció laboral a la demarcació de Girona

El tècnic d'inserció laboral és una figura clau per al desenvolupament del programa Incorpora. D'ell depèn l'èxit tant de la persona contractada com de l'empresa que ho fa. A la demarcació de Girona, el programa compta ja amb 21 d'aquests professionals.

La inserció de cada persona en el mercat laboral constitueix un procés personalitzat que inclou actuacions prèvies, simultànies i posteriors a la contractació. Entre les tasques que realitza el tècnic d'inserció laboral hi ha la prospecció d'empreses, el seguiment del procés de formació del beneficiari, l'acompanyament laboral de les persones inserides, la solució dels possibles conflictes que puguin sorgir en el marc de la relació laboral i el foment de l'adhesió de noves empreses al programa.

Autor: Redacció
Comentaris (0)
La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats
Veure Reglament
Acceptar
Nom (requerit)
Direcció de correu electrònic (requerit)
Comentari (màxim 246 caràcters)

Comentaris a Facebook