dilluns, 4 de juliol de 2016 17:19

Unió vol "rearmar-se" de cara a les eleccions catalanes al congrés d'aquest dissabte

|


Unio 2


Unió celebra aquest dissabte el seu XXVI congrés amb l'objectiu de "rearmar-se" després d'un últim any molt complicat en què el partit ha vist com dimitia el seu líder, Josep Antoni Duran, i perdia la presentació al Parlament, el Congrés i l'Eurocambra.


El secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, va explicar recentment que el partit introduirà modificacions internes, com la celebració de primàries per elegir el president del comitè de govern i els caps de llistes a les diferents eleccions així com limitació de mandats.


En situació de preconcurs de creditors i amb un deute de 19 milions d'euros, el partit va renunciar a presentar-se a les eleccions generals de juny i va afirmar que el seu objectiu és tornar a presentar candidatures en les pròximes catalanes.


On Unió manté representació és en els ajuntaments, ja que en les municipals de 2015 encara va concórrer en coalició amb CDC --que es va fracturar a les poques setmanes-, i ara el partit també busca enfortir la seva presència al territori per concórrer amb garanties a les municipals de 2019.


Sota el lema 'On tot torna a començar', el congrés se celebrarà en dues fases: aquest dissabte a l'Auditori Onze de Barcelona, en què s'aprovaran els nous estatuts i un codi ètic, i després de l'estiu es farà una altra jornada per escollir a la nova direcció.


Unió busca que tota la militància pugui escollir directament al president del comitè de govern a través de primàries i la utilització d'aquest mecanisme també per elegir els caps de llista de les eleccions, així com als presidents comarcals i intercomarcals.


També proposen limitació de dos mandats per al president del comitè de govern i els presidents intercomarcals, i un nou codi ètic perquè cap investigat ni condemnat per delictes de corrupció política puguin anar a una llista electoral ni formar part de les executives del partit.


EL FUTUR DE ESPADALER


A més, volen aprofundir en l'àmbit de la transparència, proposen mesures per incrementar la participació dels afiliats obrint les comissions sectorials a qui vulgui fer aportacions i celebraran congressos nacionals cada dos anys, entre altres qüestions.


Si s'aproven aquests canvis, les primeres primàries tindran lloc a finals de setembre, en una segona fase del congrés, i Espadaler no ha aclarit si ell optarà a dirigir el partit: "Cada cosa al seu temps", va argumentar fa uns dies.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1