dimarts, 12 de juliol de 2016 00:22

La Generalitat també seguirà endavant amb la seguretat social catalana

|


Govern 5


El Govern seguirà endavant amb la tramitació parlamentària de la llei de l'Agència Catalana de Protecció Social. Amb aquesta pretén establir les bases de la futura Societat Social catalana, en l'hipotètic i improbable cas que Catalunya avanci cap a la independència.


Aquest dijous ja va anunciar que no farà marxa enrere en la creació d'una Hisenda catalana pròpia.


En declaracions a Europa Press, el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Josep Ginesta, ha explicat que aquesta agència "no queda afectada" per la anul·lació del Tribunal Constitucional (TC) d'alguns articles i disposicions de la Llei per la qual la Generalitat va establir la creació de les seves pròpies estructures d'Estat.


Ginesta ha argumentat que el TC entén que l'Agència Catalana de Protecció Social és constitucional mentre assumeixi les competències que ja té la Generalitat actualment i les que pogués tenir en el futur.


"Queda intacta, i això ens permetrà contuinuar treballant en la llei en tramitació al Parlament", ha exposat, afegint que la nova agència assumirà progressivament les competències actuals i futures.


Ginesta ha recordat que la Generalitat ja té competències en matèria de Seguretat Social com la gestió de les prestacions no contributives.



Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1