dimarts, 12 de juliol de 2016 00:33

Ni el Govern ni la Casa Reial van vetar a ERC de la trobada amb Obama

|


Obama1 1


El ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, ha assegurat que ni el Govern ni la Casa Reial van vetar a ERC ni a cap altre partit en els encontres que el president dels EUA, Barack Obama, va mantenir amb representants de forces polítiques a l'oposició durant la visita que va fer aquest diumenge a Espanya.


ERC ha acusat el Rei d'Espanya, Felipe VI, i al Govern espanyol de vetar els grups parlamentaris catalans de CDC, ERC, així com al PNB, en aquestes trobades amb Obama.


"És rigorosament inexacte", ha afirmat el ministre responent a l'acusació d'ERC. "El Govern espanyol no ha vetat a cap partit i la Casa Reial em consta que tampoc. És una mostra més de victimisme que tampoc em sorprèn excessivament", ha afegit en declaracions a recollides per Europa Press.


Obama es va entrevistar en tot just 10 minuts amb els líders del PSOE, Pedro Sánchez; Podem, Pablo Iglesias, i Ciutadans, Albert Rivera, aquest diumenge a la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid), just abans de partir cap a la base de Rota (Cadis), on es va dirigir als gairebé 3.000 militars nord-americans destacats allà.


És habitual que el president dels EUA es reuneixi amb el líder de l'oposició en els seus viatges a l'estranger, per tenir un contacte amb aquells dirigents amb possibilitats de governar el país en un futur.


En aquesta ocasió, en lloc de saludar només a Sánchez, es va ampliar l'espectre a les altres dues forces principals a l'oposició, a causa de la major fragmentació del Congrés que han deixat aquestes dues últimes convocatòries electorals.



Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1