dimarts, 12 de juliol de 2016 00:26

Theresa May serà la nova primera ministra britànica després del Brexit

|

Mai


David Cameron, primer ministre del Regne Unit, ha anunciat aquest dilluns que Theresa May, l'única candidata a succeir-lo després de l'abandonament d'Andrea Leadsom, prendrà les regnes del Govern britànic aquest dimecres.


Cameron ha comparegut a les portes del número 10 de Downing Street per aclarir el futur del país britànic després de la retirada de la candidatura d'Andrea Leadsom, que ha deixat a May, la seva ministra de l'Interior, com a única aspirant al tron 'tory'.


"Demà dirigiré la meva última reunió de gabinet i dimecres aniré a la Cambra dels Comuns per a la sessió de preguntes, després de la qual cosa aniré a Palau per oferir la meva renúncia. Tindrem una nova primera ministra per al dimecres a la tarda", ha dit.


L'encara mandatari britànic ha valorat el gest de Leadsom que, després de quedar segona en les dues primeres votacions de les primàries conservadores, ha decidit renunciar a les seves aspiracions polítiques per garantir la unides del partit.


Mai s'ha fet amb la majoria dels vots dels 329 diputats conservadors que han participat en aquesta contesa interna, a gran distància de Leadsom, el que les deixava com a úniques candidates d'un procés electoral que tenia com a data límit el 9 de setembre.


"Ja no tindrem una perllongada campanya electoral pel lideratge i crec que Andrea Leadsom ha pres la decisió correcta en fer-se a un costat perquè està clar que Theresa May té l'aclaparador suport dels parlamentaris del Partit Conservador", ha aplaudit Cameron.


També ha aprofitat per donar la benvinguda a la seva successora. "Estic encantat que Theresa May vagi a ser la pròxima primera ministra. És fort, competent i més que capaç de proporcionar el lideratge que el país necessitarà en els pròxims anys", ha afirmat.


Cameron va anunciar la seva dimissió després de la victòria del 'Brexit' en el referèndum celebrat el passat 23 de juny. La seva futura marxa obrir una carrera pel lideratge del Partit Conservador en què es decidiria també el nou inquilí de Downing Street.


La retirada de Leadsom no és suficient per si mateixa per desencadenar el traspàs de poder. Cal que Cameron formalitzi la seva dimissió davant la Reina --que està a Escòcia i tornarà dimarts a Londres-- perquè aquesta designi a la primera ministra proposada pels 'tories'.


May, defensora de la permanència a la UE durant la campanya pel referèndum, ha avançat que el seu Govern tindrà tres prioritats: aconseguir el millor acord entre Londres i Brussel·les per trencar llaços, unir al Partit Conservador i cohesionar Regne Unit.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1