diumenge, 17 de juliol de 2016 20:46

Societat Civil Catalana es manifesta contra la decisió de l'Ajuntament de Sitges

|

Societat Civil Catalana es manifesta contra la decisió de l'Ajuntament de Sitges


Societat Civil Catalana s'ha concentrat aquest cap de setmana a la Plaça del Pou Vedre de Sitges per protestar contra la resolució, aprovada per l'Ajuntament del municipi, de declarar persona non grata al Cap de l'Estat, el rei Felip VI, i a la resta de la família reial.

L'entitat, que ha convidat a sumar-se a l'acte a totes aquelles persones i col·lectius que respecten les regles de convivència i tolerància pròpies de la democràcia, considera que la decisió del consistori no té una justificació racional i és una greu irresponsabilitat política.


L'acte, que ha començat amb un minut de silenci en record a les víctimes de l'atac terrorista de Niça i de l'intent de Cop d'Estat a Turquia, ha comptat amb la intervenció del president de l'associació, Rafael Arenas, el vicepresident tercer, José Domingo, i el coordinador de l'Agrupació del Garraf, Esteban Sánchez Pomés. Arenas ha assegurat que la figura del Rei és "el reflex que la història dels catalans és la mateixa que la dels espanyols" i que la finalitat de declarar-li persona non grata és "trencar amb els sentiments que ens uneixen a tots els espanyols ".


A més, ha deixat clar que la concentració que ha organitzat Societat Civil Catalana "no té res a veure amb el debat monarquia o república". De fet, Arenas ha explicat que "estem aquí per deixar clar que els símbols són importants" i ha afirmat que" l'independentisme ha patit la derrota del 27S, però segueix actiu. És important seguir reivindicant una Catalunya dins d'Espanya", ha sentenciat.


José Domingo, per la seva banda, ha reiterat que s'ha de "respectar la figura del Cap de l'Estat, independentment que siguem republicans o monàrquics" i que aquesta decisió no s'ha pres per l'actuació del Rei a Catalunya, sinó perquè "hi ha una campanya orquestrada pel separatisme, que ningú s'enganyi". En aquest sentit, ha assegurat que el que s'està buscant amb aquest tipus d'accions és "desacreditar les institucions espanyoles".


D'altra banda, fa uns dies Societat Civil Catalana ja va enviar una carta a l'alcalde de Sitges, Miquel Forns, amb la intenció d'expressar el seu rebuig a la resolució, argumentant que la raó final de l'acord no és censurar la figura del Rei, sinó desmerèixer i devaluar la monarquia parlamentària com a símbol de la unitat d'Espanya.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1