dilluns, 18 de juliol de 2016 23:21

La llista de magistrats detinguts a Turquia estava preparada abans del cop d'Estat

|


Turqua


El comissari europeu d'Ampliació, Johannes Hahn, ha denunciat aquest dilluns que la llista de magistrats detinguts a Turquia després del fallit cop d'Estat sembla que estava ja "preparada" abans de l'intent de motí.


"Almenys (sembla) que, alguna cosa, ha estat preparat. Les llistes estaven ja disponibles abans dels esdeveniments. Indica que això va ser preparat per utilitzar-lo en algun moment", ha denunciat el comissari en declaracions a la premsa a la seva arribada a la reunió dels ministres d'Exteriors de la UE en què parlaran de la crisi oberta a Turquia després del cop d'Estat.


"És exactament el que havíem temut", ha reconegut el comissari, que ha admès "molta" preocupació per l'evolució dels esdeveniments, després de recordar que ja el dissabte van reclamar a les autoritats turques que la seva resposta al cop fallit respectés "els estàndards del estat de Dret". "El que veiem no és això", ha dit.


Més de 6.000 soldats i jutges han estat detinguts des de divendres per la seva relació amb l'intent colpista, segons les dades anunciades pel ministre de Justícia turc, Bekir Bozdag, aquest diumenge.



Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1