dilluns, 18 de juliol de 2016 23:09

Fitch confirma la qualificació de 'bo escombraries' per a Catalunya per la incertesa política

|

Rating catalunya


Fitch ha confirmat el ràting 'BB' amb perspectiva negativa per a Catalunya per la incertesa política a la comunitat, després de l'anunci de la moció de confiança del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, així com   la falta d'acord amb la CUP per donar llum verda als pressupostos.


L'agència de qualificació creditícia ha sostingut que el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) ajudarà a la comunitat catalana a fer front al deute d'aquest 2016.


Tanmateix, la perspectiva negativa reflecteix l'impacte d'una possible separació "abrupta" d'Espanya i la consegüent retirada del suport econòmic de l'Estat en el mitjà termini, el que revertiria en les arques de Catalunya i en una creixent deute amb risc de liquiditat.


A la incertesa política de Catalunya, se suma, ha destacat Fitch, que el Govern central continuï en funcions després de les eleccions generals de juny, i ha considerat que el futur polític de Catalunya no s'aclarirà fins que l'Executiu central s'hagi format.


En aquest sentit, l'agència de qualificació creditícia ha indicat que seguirà de prop els esdeveniments a Catalunya, i ha advertit que pot rebaixar el ràting si el suport de liquiditat de l'Estat es debilita.


Ha afegit que si l'entorn polític de Catalunya es normalitza, podeu restablir la qualificació 'BBB-' per a la comunitat catalana.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1