dilluns, 18 de juliol de 2016 23:05

El Govern rus protegia als atletes perquè poguessin dopar-se

|

RusiaJuegos


L'Agència Mundial Antidopatge (AMA) va recomanar aquest dilluns que tant el Comitè Olímpic (COI) com el Comitè Paralímpic (IPC) haurien de plantejar prohibir a tots els esportistes inscrits pel Comitè Olímpic Rus participar en els propers Jocs de Rio de Janeiro.


L'AMA va reaccionar d'aquesta manera després de donar-se a conèixer l'informe d'una comissió independent que va revelar que els laboratoris de Moscou i Sotxi van ocultar positius d'esportistes russos, sota el control del Ministeri d'Esport del país, principalment durant els Jocs d'Hivern de Sotxi a 2014.


Per a l'agència, el document de l'organisme liderat per Richard McLaren "posa en evidència l'abús de poder de Rússia més deliberat i xocant mai vist en la història de l'esport", segons el portaveu de l'AMA Ben Nichols, que va considerar que el que hagi 30 esports implicats eliminar qualsevol "presumpció d'innocència".


La Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) ja va decidir a mitjans de juny la prohibició als atletes russos de competir en qualsevol competició internacional, inclosos els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.


El COI ha qualificat l'informe com un atac "contra la integritat de l'esport i dels Jocs Olímpics" i no ha descartat noves sancions per al país de cara a Rio de Janeiro.


AMB L'APROVACIÓ DE LES AUTORITATS RUSSES

Segons l'informe, presentat aquest dilluns a Toronto (Estats Units) i dirigit per l'advocat canadenc Richard McLaren, afirma que durant la cita olímpica de 2014 hi va haver una trama generalitzada de dopatge i manipulació de les proves realitzades als atletes russos, supervisats pel Ministeri d'Esports.


McLaren, que va ser membre de la comissió independent de l'AMA que l'any passat va exposar el dopatge i la corrupció en l'atletisme de Rússia, el que va provocar la sanció dels atletes russos a Rio, ha assegurat que el Ministeri d'Esports va supervisar la manipulació de els resultats analítics dels atletes.


L'informe va abordar les acusacions fetes per l'excap del laboratori antidopatge de Moscou, Grigory Rodchenkov, que fa dos mesos va afirmar al diari The New York Times que els russos van utilitzar substàncies dopants a Sotxi amb l'aprovació de les autoritats nacionals.


Rodchenkov va assenyalar que fins a 15 medallistes russos a Sotxi formaven part d'un programa en què es van canviar les mostres d'orina contaminades per altres netes. Segons McLaren, Rodchenkov i tots els altres testimonis entrevistats són creïbles i considera que el personal del laboratori de Moscou no tenien opció de decidir si participar o no en el sistema de direcció estatal, sinó que es van veure obligats.


Moltes organitzacions, incloent l'Agència Antidopatge dels Estats Units, han dit que les revelacions de Sochi haurien de conduir a una sanció general de Rússia en els Jocs de Rio. No obstant això, el president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Thomas Bach, es va mostrar en contra d'aquesta idea la setmana passada.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1