dilluns, 18 de juliol de 2016 23:12

Trias pagava amb diners públics un sou a Colau quan era líder de la PAH

|

Ada Colau trias


El que va ser alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va pagar durant gairebé un any el sou de la qual seria la seva successora en el càrrec, Ada Colau.


La remuneració de l'en aquell moment activista de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), va sortir dels fons públics de Ajuntament de Barcelona. Trias va subvencionar la contractació de Colau com a coordinadora d'un projecte contra els desnonaments entre setembre de 2013 i agost de 2014.


El projecte havia estat promogut per l'ONG Observatori de Drets Econòmics Socials i Culturals (DESC), que era la que pagava el sou a Colau quan era al seu torn portaveu de la PAH.


L'actual alcaldessa va seguir cobrant aquest sou després d'abandonar el càrrec a la PAH al maig de 2014, per centrar-se de ple en la seva carrera política. Un moment en el qual va escenificar un enfrontament obert amb l'exalcalde convergent alhora que rebia el sou del consistori barceloní.


1.973 EUROS MENSUALS


Així ho ha avançat aquest dilluns el diari El Mundo, que ha tingut accés a l'auditoria encarregada pel propi Observatori DESC. S'hi precisa que Ada Colau percebia un sou brut de 1.973 euros mensuals com a coordinadora del projecte Assessorament i acompanyament de persones afectades per les execucions hipotecàries i els desnonaments a Barcelona.


L'Ajuntament va signar el 11 desembre 2013 un conveni dotat amb 100.000 euros per finançar a l'ONG DESC ia la PAH. Uns diners que permetia a ambdues organitzacions fer front a les nòmines del seu personal contractat.


Una subvenció de la qual es van beneficiar, a més de Colau, la també activista Gala Pin, que va ocupar el número set a la llista electoral de BComú i que ara és regidora de Participació de l'Ajuntament de Barcelona.


Aquests diners també es va destinar paga pagar el sou de la llavors directora de l'ONG DESC, Vanesa Valiño: 1.729 euros ges mensuals entre maig i agost de 2014. Valiño és la parella de Gerardo Pisarello, número dos de Colau. L'alcaldessa la va col·locar a dit com a cap de gabinet de la Regidoria d'Habitatge.


FINANÇAMENT GARANTIDA


Una vegada que el conveni va finalitzar, l'executiu de Xavier Trias va seguir finançant Ada Colau i companyia. L'exalcalde va signar una altra col·laboració a tres bandes amb l'ONG DESC i la PAH a l'agost de 2014. Una subvenció que encara avui serveix per pagar-li el sou al successor de Colau com a portaveu de la PAH, Carlos Macías.


El seu sou de 1.479 euros bruts mensuals està subvencionat fins el 31 d'agost d'aquest any, data en què expira l'actual conveni.


Abans de la signatura del segon conveni el desembre del 2014, l'Executiu de Trias ja s'havia compromès a fer-se càrrec de despeses anteriors a la signatura de l'esmentat conveni. D'aquesta manera, la injecció de fons públics per pagar a Colau i companyia amb fons públics no va deixar de rajar.


Un mannà de fons públics del qual també es van beneficiar la dirigent de la PAH Susana Ordóñez (1.973 euros); Àgueda Bañón, actual directora de comunicació de l'Ajuntament (1.815) i Pau Faus, flamant director del documental propagandístic 'Alcaldessa'.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1