divendres, 29 de juliol de 2016 01:52

Acceptació condicionada de Rajoy a l'encàrrec del Rei per formar Govern

|

Rajoy felipe vaig veure 1


El president del Govern en funcions i candidat a la investidura, Mariano Rajoy, ha comunicat que el Rei li ha encarregat formar Govern i que "accepta el seu encàrrec".


Rajoy ha anunciat aquesta tarda en roda de premsa que ha acceptat l'encàrrec del Rei Don Felip VI per intentar aconseguir suports per a sotmetre a la investidura per intentar ser elegit cap de l'Executiu. Ho farà "per respectar la voluntat dels espanyols" i per responsabilitat ".


"El Rei m'ha encarregat que intenti la investidura a la Presidència del Govern. Li he explicat que fins al moment no conte amb els suports per a això, però que accepto l'encàrrec, que buscaré aquests suports. Ho he estat fent fins avui i, a partir d'ara, ho faré més amb l'encàrrec del cap de l'Estat ", ha explicat.


Rajoy ha evitat donar dates concretes per a la sessió d'investidura. "Buscaré els suports necessaris", ha remarcat, per a "negociar un eventual programa de Govern". No deixa clar, per tant, si s'ha de sotmetre a la investidura o no.


SEGUIRÀ NEGOCIANT ABANS DE LA INVESTIDURA


En tot cas, Mariano Rajoy ha acceptat intentar-ho, no sense abans seguir negociant per poder aconseguir els suports suficients que garantissin la seva investidura. Per això, es dirigirà "preferentment als partits constitucionalistes", ha destacat.


Rajoy ha recordat a l'inici de la seva intervenció que el PP va guanyar les eleccions i "que el missatge dels ciutadans ha estat més clar" en el seu suport al seu partit.


El candidat a la reelecció ha apellat a la responsabilitat de tots els dirigents polítics ia la d'ell mateix per evitar el bloqueig després de set mesos d'interinitat.


"Tots els dirigents polítics tenen responsabilitat per evitar el que va passar des del dia 20 de desembre", ha reblat. I ha afegit: "No ens podem permetre una nova legislatura fracassada ni unes noves eleccions".


"VAIG A REDOBLAR ELS ESFORÇOS DE NEGOCIACIÓ"


El president del Govern ha assenyalat que va a "redoblar els esforços de negociació" i s'obrirà una ronda de contactes en buscar de suports per poder governar. "En un termini raonable de temps informaré de les gestions que he realitzat, del resultat de les mateixes , dels suports que he aconseguit per a una eventual investidura i, en conseqüència si estic en condicions o no estic de formar govern ", ha precisat.


Rajoy ha insistit que no faltarà per la seva part "ni obligació ni esforç" i ha recalcat que espera trobar en els seus interlocutors la mateixa "voluntat d'entesa" perquè els uneixen més coses de les que els separen. "Les eleccions han quedat enrere i és temps que també quedin enrere les arengues i les proclames per aconseguir vots ", ha defensat.


En aquest sentit, ha subratllat que "no és temps de rivalitzar" sinó de "construir, superar les diferències i donar la solució que esperen els espanyols" perquè Espanya necessita un Govern ja. "És temps de parlar, d'entendre'ns, de sumar esforços i de collaborar. i això també és fer política i és política el que toca fer ara ", ha postillat.


NO AVANÇAR ESDEVENIMENTS


Malgrat les preguntes dels periodistes, Rajoy no ha volgut posar dates ni sobre els contactes ni sobre quan es podria celebrar una sessió d'investidura i s'ha limitat a insistir que el termini ha de ser un "termini raonable". Dit això, ha assegurat que ell no se n'anirà de vacances.


Sobre si s'ha compromès a anar a la investidura encara que no tingui els suports, ha indicat que "no convé a cap faceta de la vida avançar esdeveniments i molt menys en circumstàncies com aquestes", demanant a tots actuar amb "una certa altura de mires ".


"Comprenc que vostè vulgui anticipar el futur, jo també vull anticipar el futur però ara no és possible", ha puntualitzat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.

Altresnoticies
Ultimesnoticies
Noticiesmesllegides
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1