dimecres, 17 de agost de 2016 09:04

A Espanya mor més gent de càncer que de malaltia cardíaca

|

cor


A Espanya mor més gent per càncer que per malaltia cardíaca. Això també passa a Bèlgica, Dinamarca, França, Itàlia, Luxemburg, Països Baixos, Portugal, Eslovènia i Regne Unit, segons ha posat de manifest un estudi sobre la càrrega de les malalties cardiovasculars a Europa en 2016, publicat en el 'European Heart Journal '.


I és que, tot i que el càncer representa menys de la meitat del nombre de morts que les malalties cardiovasculars en el conjunt d'Europa, en aquests països han mort més homes per càncer que per patologies cardíaques. Fet que també ha passat a Noruega i Israel, tot i que a Dinamarca han estat les dones les que més han perdut la vida com a conseqüència d'un tumor.


"Aquestes xifres posen de manifest les grans desigualtats entre els països europeus en les morts per malalties cardiovasculars. Els 12 països en els quals el càncer ha superat a les patologies del cor es troben a Europa Occidental, i nou d'ells han estat membres de la UE abans de 2004, per la qual cosa el major nombre de morts per malalties cardiovasculars es produeixen en els països d'Europa de l'Est ", ha explicat l'investigador principal, Nick Townsend.


Espanya és el segon país, per darrere de França, en el qual les morts per càncer han superat a les dels accidents cardiovasculars. En concret, l'any 2013 van morir 67.711 homes per aquesta causa, enfront dels 53.487 que van perdre la vida per una malaltia cardíaca.


EL PROGRÉS "NO ÉS UNIFORME" A TOT EL CONTINENT


"Tot i que hem vist avenços a tot Europa en la prevenció i tractament de malalties cardiovasculars, el que ha provocat una disminució de la mortalitat, és evident que tal progrés no és uniforme en tot el continent i que només s'ha fet a l'Europa Occidental" , ha recalcat l'investigador.


De fet, les desigualtats entre els països europeus es poden veure al percentatge de morts per malalties cardiovasculars i les taxes estandarditzades per edat de mort (ASDR). Així, de les 3,8 milions de morts que es van produir als països que el 2014 eren membres de la Unió Europea, el 33 per cent d'elles van ser causades per malalties cardiovasculars (1,3 milions), comparat amb el 38 per cent de les morts que van ocórrer en els països que es van adherir a la UE després de l'any 2014 (1,9 milions) i el 54 per cent de les morts en els països que estan fora de la Unió Europea.


A més, per primera vegada, els investigadors també han analitzat el nombre d'anys de vida perduts per mort per malaltia cardiovasculars o els anys viscuts amb discapacitat. En concret, Ucraïna, Rússia, Bulgària, Bielorússia i Letònia van ser en 2012 els països amb l'índex més alt de nombre d'anys de vida perduts com a conseqüència d'una patologia cardiovascular, mentre que els que comptaven amb la taxa més baixa eren Luxemburg, Xipre , Irlanda, Islàndia i Israel.


"Necessitem més investigacions sobre els motius pels quals alguns països estan tenint millors resultats que altres. A més, necessitem que es millorin les dades sobre el nombre de nous casos de malalties del cor i de pacients que viuen amb elles a tot Europa. Això ajudaria a les persones que treballen en la sanitat pública a identificar les àrees problemàtiques i dissenyar millors estratègies de prevenció i tractament ", han conclòs els experts.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Altresnoticies
Ultimesnoticies
Noticiesmesllegides
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1