dimecres, 17 de agost de 2016 09:21

Les 'Red Sticks' s'acomiaden dels Jocs amb bona imatge

|

Hockey2

La selecció femenina d'hoquei sobre herba va posar fi aquest dilluns a la seva marxa en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro després de caure clarament en el seu xoc de quarts de final davant Gran Bretanya per 3-1, en un partit on amb prou feines va tenir opcions, però va deixar bona imatge.

El invicte combinat britànic va demostrar la seva superioritat a la pista del Centre Olímpic, sobretot en els primers 30 minuts, on va arraconar a les d'Adrian Lock, de nou ineficaços en l'aspecte ofensiu.

Després, amb l'àmplia desavantatge al marcador, les 'Red Sticks' van mostrar més ambició i van aconseguir, almenys, signar un gol i acabar el partit tancant a l'actual campiona d'Europa per endolcir una mica el seu comiat de la ciutat brasilera.

Gran Bretanya va començar molt signi el quart de final. Després d'una brillant fase de grups on havia guanyat tot i només havia encaixat quatre gols, partia com a clara favorita davant les espanyoles, que no van poder contenir les contínues escomeses del seu rival, que va desaprofitar de inici dos 'penal-córner'.

No obstant això, les britàniques van acabar per trobar el seu premi. Al seu tercer intent de 'pc', Georgina Twigg va ficar el 'estic' amb intel·ligència abans que Maria López de Eguilaz detingués la bola per fer l'1-0. El gol va fer més mal a Espanya que no va poder reaccionar i va rebre el 2-0 després d'una bona incursió per l'esquerra que no va perdonar en boca de gol Helen Richardson-Walsh.

Amb el marcador a favor, el panorama no va canviar i les d'Adrian Lock van continuar patint i sense poder acostar-se a la porteria de Hinch. La campiona d'Europa va desaprofitar 3 'pc' fins que va trobar gairebé la sentència del xoc amb el 3-0, després d'una bona jugada col·lectiva que va acabar Lily Owsley.

A la represa, les 'Red Sticks' es van treure qualsevol tipus de complex i es van anar decididament a l'atac, aprofitant també que les britàniques es van proveir més enrere. Espanya va seguir negada al 'pc' i tampoc va tenir fortuna amb els pals.

El quart i últim període va ser definitivament del combinat espanyol, que va aconseguir trobar la recompensa al seu notable millora en una gran jugada personal de Georgina Oliva. Al final, va tancar al seu rival i més encert en el 'penal-córner' podria haver donat fins i tot una mica més d'emoció.