dimecres, 17 de agost de 2016 09:12

Treballadors de la Fundació 'LaCaixa' ajudaran en diferents projectes de cooperació

|

Lacaiza


Un total de 40 treballadors de Fundació 'la Caixa' viatjaran a l'Índia, el Marroc, Gàmbia, Cambodja, Moçambic, Senegal, Tanzània, Equador, Bolívia, Colòmbia, Perú, Nicaragua, El Salvador, Guatemala, Nicaragua i República Dominicana, per cooperar amb projectes de transformació durant un període màxim de quatre setmanes. Aquesta iniciativa forma part del Programa de Cooperació Internacional de la Fundació 'la Caixa', que compleix aquest any el seu X aniversari, segons informa l'entitat bancària.


L'objectiu del Programa és que els treballadors de l'entitat tinguin unes vacances solidàries i productives amb la meta de millorar les condicions de vida de les poblacions vulnerables de països en vies de desenvolupament.


En aquests 16 països dels voluntaris col·laboraran amb les organitzacions ISGlobal, Fundació Maquita Cushunchic Comercialitzant com Germans (MCCH), ONGAWA Enginyeria per al Desenvolupament Humà, Aliança Solidaritat, ETEA Fundació per al Desenvolupament i la Cooperació, Pau i Desenvolupament, Nantik Lum, Fundació Felipe Rinaldi, Fundació Ecològica i Desenvolupament, Associació Catalana per la Pau, ECOSOL, Fundació Mussol, Socitey for Development, Universitat Cooperativa de Colòmbia-Seu Neiva, Fundació Wassu, CERAI, Institut d'Ensenyament per al Desenvolupament Sostenible (IEPADES), CESAL, Prosalus i Society for Development Alternatives (DA).


Els voluntaris de 'la Caixa' han estat escollits després d'un procés de selecció en el qual s'ha tingut en compte el perfil, l'experiència i les expectatives de cada candidat. A més, els treballadors seleccionats han rebut formació i sensibilització, aprenent nocions de cooperació internacional, la situació del país de destinació, el context del projecte i el treball específic que realitzaran.


Des de 1997, el Programa de Cooperació Internacional de l'Obra Social 'la Caixa' ha impulsat un total de 602 projectes de cooperació al desenvolupament i ajuda humanitària en 63 països i amb una aportació de 128 milions d'euros, a més d'impulsar línies de formació i sensibilització en Espanya.


Des de l'any 2006, el Programa s'orienta cap a projectes de desenvolupament socioeconòmics amb l'objectiu de contribuir a l'eradicació de la pobresa a través de la creació o enfortiment de negocis, iniciatives de generació d'ingressos, i d'oportunitats econòmiques o ocupació per a les persones vulnerables excloses. Aquestes iniciatives han de comptar amb el suport i participació d'ONG locals, i es promouen els projectes innovadors i de qualitat, orientats a resultats, i amb alt impacte potencial.


D'altra banda, 'la Caixa' va apostar pel Programa del Voluntariat Corporatiu fa 11 anys. Actualment són ja més de 6.600 els voluntaris del grup a tot Espanya, integrats en 39 associacions provincials. "Gràcies al Programa de Cooperació Internacional i al Programa del Voluntari, els empleats de l'entitat implicats donen sortida al seu compromís amb una societat que, a més de demanar béns i serveis de qualitat, demana a les empreses que tinguin un comportament responsable en línia amb els valors de la solidaritat i el servei ", explica l'entitat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Altresnoticies
Ultimesnoticies
Noticiesmesllegides
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1