dimecres, 17 de agost de 2016 09:31

Orlando Ortega, plata en 110 metres tanques

|

Orlando 2


El corredor de tanques Orlando Ortega ha trencat una sequera de dotze anys en l'atletisme espanyol a penjar-se la plata en la prova de 110 metres tanques dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, setena medalla per a Espanya en aquesta cita.


Des que Joan Lino va guanyar el bronze en salt de longitud a Atenes 2004, l'atletisme espanyol no havia tornat a guanyar una medalla olímpica, i han encadenat dues decepcions a Pequín 2008 i Londres 2012, però la mala ratxa va concloure en una prova inèdita fins a la data per a Espanya.


Ortega, que va superar amb solvència les semifinals d'hores abans, partia com un dels favorits a medalla a l'Estadi Olímpic de Rio i no va fallar, tot i un inici dubitatiu a la final que el va obligar a completar una gran remuntada i el va portar a finalitzar segon amb un registre de 13.17 segons, 13 centèsimes més lent que el seu rècord d'Espanya registrat aquest mateix any a un mes de la cita brasilera i que demostrava que era seriós candidat a assaborir metall.


Va ser la culminació d'un somni ple d'incertesa per a l'atleta d'origen cubà, que fins al passat 29 de juliol no va rebre l'autorització de la Federació Internacional (IAAF) i el Comitè Olímpic Internacional (COI) per competir sota bandera espanyola. De fet, havien de passar tres anys des de la seva última carrera amb Cuba, el Mundial a l'Aire Lliure de Moscou, i aquest termini es va complir només tres dies abans de competir a Rio.


En aquest sentit, cal recordar que en la seva primera participació olímpica fa quatre anys a Londres, on va finalitzar sisè amb una marca de 13.43, el d'Artemisa va formar part de la delegació cubans a i va ser després d'aquella competició quan va prendre la decisió de nacionalitzar-se espanyol .


Als seus 25 anys, Ortega està convençut que el millor de la seva carrera encara està per arribar. Així ho va assegurar ell mateix, arrasat per les llàgrimes, només finalitzar aquesta final en què el jamaicà Omar McLeod va confirmar el seu cartell de màxim favorit i es va penjar l'or amb una marca de 13.05, mentre que el bronze va ser per al francès Dimitri Bascou (13.24).

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Altresnoticies
Ultimesnoticies
Noticiesmesllegides
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1