dimecres, 17 de agost de 2016 09:07

El PP escenifica el seu 'sí' a les condicions de Rivera

|


Pp 2


El president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, rebrà aquest dimecres el suport del Comitè Executiu Nacional del Partit Popular per negociar amb Ciutadans amb la previsible acceptació de les sis condicions que va imposar dimecres passat Albert Rivera en la trobada que va mantenir amb el cap de l' Executiu, segons han informat a Europa Press fonts populars.


Segons aquestes mateixes fonts, Mariano Rajoy compta amb un document de suport realitzat a Moncloa sobre les sis mesures que va posar Cidudadanos sobre la taula: Apartar als càrrecs públics imputats per corrupció; acabar amb els aforaments; una nova llei electoral; acabar amb els indults a condemnats per corrupció; limitació a dos mandats del president del Govern i una comissió d'investigació sobre el cas Bárcenas 'i el finançament del Partit Popular.


En aquest text s'analitza, entre altres qüestions, la constitucionalitat d'aquestes propostes, les reformes que són necessàries per complir-les, les conseqüències que tindrien, així com el quòrum necessari per a realitzar els canvis que demana el partit taronja o la tradició que s'aplica. Per exemple, la reforma de la Llei Electoral només necessitaria de majoria absoluta per reformar però forma part de les 'regles del joc' de la democràcia i la tradició que s'ha de pactar entre tots els partits.


No obstant això, no és segur que el cap de l'Executiu adjunti l'esmentat document a la proposta que faci als seus companys de partit perquè donin suport les condicions imposades per Ciutadans per negociar la investidura, o que simplement l'utilitzi com un text de suport per a la seva discurs.


Els dirigents del PP donen per descomptat que aquest dimecres es donarà el vistiplau a les propostes d'Albert Rivera perquè és urgent desbloquejar la situació política i avançar cap a la investidura de Mariano Rajoy aconseguint el 'si' del partit taronja.


Però encara que la major part de les declaracions realitzades durant aquesta última setmana pels dirigents populars han matisat diverses d'aquestes propostes -per les majories reforçades que es necessitarien per aprovar-les en la major part dels casos-, els populars estan a l'espera de la proposta concreta que realitzi aquest dimecres Mariano Rajoy.


En qualsevol cas, els consultats donen per fet que comptarà amb el suport del partit i no preveuen una votació nominal, sinó que el més probable és que se salvi el vot, és a dir, que qui no estigui d'acord pugui dir-ho en el torn de paraula que s'obri després de la intervenció del president.


INVESTIDURA, ABANS QUE COMENCI LA CAMPANYA PEL 25S


A aquestes sis condicions, Albert Rivera va afegir una més i és que Mariano Rajoy fixés la data de la investidura. El president va deixar clar després de la trobada amb el líder de la formació taronja que aquesta es sabria després del Comitè Executiu Nacional del PP i "mai abans". Però no va precisar si el mateix dia o en dies posteriors.


Les fonts consultades no preveuen que Mariano Rajoy desvetlli aquest mateix dimecres a la data, sinó que ho farà amb posterioritat i probablement quan es vegi de nou amb Albert Rivera. Però les dates que vénen estudiant estan entre l'última setmana d'agost i la primera de setembre.


En qualsevol cas, aquestes mateixes fonts apuntaven que és previsible que sigui abans del dia 9 de setembre perquè en aquesta data és quan comencen les campanyes electorals dels comicis bascos i gallecs que se celebraran el proper 25 de setembre.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Altresnoticies
Ultimesnoticies
Noticiesmesllegides
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1