divendres, 19 de agost de 2016 16:23

El servei jurídic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona posa contra les cordes a Ada Colau

|
































CatalunyaPress.-
ha un informe jurídic intern en mans del gerent de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en el qual es justifica per què s'ha de recórrer davant el Tribunal Suprem l'anul·lació de l'empresa mixta Aigües de Barcelona, decretada pel TSJC. I és que els serveis jurídics estan facultats per defensar davant la justícia a aquesta empresa com es va acordar en un ple de l'AMB fa dos anys. Per això Ada Colau ha d'expressar per escrit al Departament Jurídic de l'AMB que no recorri aquesta sentència.


Fonts jurídiques de total solvència consultades per CatalunyaPress afirmen que no tenir en compte aquest informe jurídic intern i no recórrer davant del TS podria suposar per als polítics que prenguin aquesta decisió un delicte per presumpta prevaricació. Tal fet, explicaria l'actitud de prudència absoluta davant els mitjans de comunicació de l'actual alcalde de Cornellà i vicepresident de l'AMB, Antoni Balmón, sobre el tema, qui fins i tot s'ha manifestat en total desacord amb l'actitud bel·ligerant de la també vicepresidenta de la AMB, Janet Sanz.


La situació s'assembla molt a la ja viscuda al començament de l'anomenada guerra de l'Aigua de l'ATLL on els polítics no van fer cas l'informe del responsable en aquell temps de la OARCC, Joan Antoni Gall, que va discrepar de la Generalitat i va donar la raó a AGBAR que després confirmarien els tribunals en successives sentències i que està a punt d'acabar amb, precisament una nova sentència del Suprem, que es presumeix d'anul·lar el concurs i deixarà en una situació molt desairada i gairebé de ruïna econòmica al Govern de la Generalitat.


El servei jurídic de l'AMB, i així ho han confirmat a CatalunyaPress el gabinet de premsa de l'AMB, està obligat per decisió de ple a defensar a aquesta empresa mixta, ja que en cap altre ple d'aquesta entitat metropolitana s'ha acordat políticament no fer-ho, ni existeix fins al moment, cap ordre explícita per escrit en sentit contrari.



És el gerent d'aquest organisme públic o bé la seva presidenta, Ada Colau qui tenen la facultat de remetre tals ordres formals als juristes de l'AMB i han de fer-ho, en breu, ja que l'1 d'abril expira el termini de recurs davant el Tribunal Suprem sobre la decisió del TSJC. El lio ja és públic i no val que només AGBAR sigui la recurrent davant l'Alt Tribunal, sinó que Ada Colau no pot fer desistiment de les seves responsabilitats ara per raons jurídiques.


Per si fos poc la Tinent d'Alcalde, Janet Sanz, ha admès sense embuts davant els mitjans que "la decisió de no anar al Suprem és polític a", una posició que en la jurisprudència administrativa els experts consideren una veritable barbaritat. Malgrat la qual cosa, els advocats de l'AMB defensen en el seu informe que es presenti el recurs davant del TS ja que aquest pot retirar-se en qualsevol moment i d'aquesta manera es podria començar a elaborar l'informe de l'impacte econòmic perquè el ple de la AMB pot prendre una decisió política en ferm. Ple en el qual, per cert socialistes i convergents gaudeixen d'una àmplia majoria, una cosa que sembla oblidar l'alcaldessa de Barcelona.





Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Altresnoticies
Ultimesnoticies
Noticiesmesllegides
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1