divendres, 19 de agost de 2016 16:29

"Els problemes són oportunitats per demostrar el que se sap", Conseller Comín

Carmen P. Flores
Carmen P. Flores


Sanitat 1


Les malalties no saben de vacances. Per això, quan una persona és "escollida" per elles, el normal és acudir al sistema sanitari perquè el curin, una cosa que hauria de ser normal també en període estival. Però, les coses es compliquen perquè els professionals sanitaris també tenen el seu merescut descans, com qualsevol fill de veí, i les suplències sempre estan en permanent retallada. Dit això, els responsables de la sanitat d'aquest país, l'únic que se'ls ocorre és tancar plantes als hospitals, reduir els professionals en els centres de salut i no diguem com baixen les proves radiològiques o d'altre tipus, així com les visites als especialistes. Tantes persones se'n van de vacances? Crec que no, i menys amb la crisi que encara s'arrossega...


Si cada any passa el mateix, per què els nous responsables de la Conselleria, és a dir, Toni Comín i el seu equip -que quan van entrar s'anaven menjar el món-, l'únic que han fet és més del mateix? És a dir, tancar plantes, reduir personal i seguir cabrejant a la ciutadania.


Les urgències segueixen col·lapsades, els professionals no saben on ficar-se perquè senten vergonya aliena i els usuaris recordant-se de tots els familiars del Govern... però, sobretot, del filòsof que intenta millorar la sanitat de Catalunya, però que es queda en això. "Els problemes són oportunitats per demostrar el que se sap".


Les accions mediàtiques de Comín són innombrables però poc creïbles, com la foto de família que es va fer amb el seu antecessor en el càrrec. Què esperaven que diguessin? Si tots segueixen vinculats a la sanitat catalana, privada o pública, menys Eduard Rius que es va anar als 'mandrils' a treballar en Acciona Serveis Hospitalaris -casualitat?- però sempre demanant favors als seus companys de matèria.


L'exconseller, que podria estar en desacord amb les polítiques de Comín d'ERC és Boi Ruiz, qui "teòricament" s'està carregant tota la seva gestió. Però, com segueix en el sector, ja només li queda empassar un gripau cada dia. Està prou adobat com per a això i alguna cosa més, amb un gran somriure als llavis, ha de seguir vivint de la sanitat. A més sempre li queda per dir que Comín és d'ERC. L'únic que els uneix a tots dos, són la sanitat i l'independentisme molt arrelat també a la UGT de Catalunya i és que "no hi ha més aliances que les que tracen els interessos", com deia Cánovas del Castillo.


Mentrestant, la ciutadania i els professionals, que tant confiaven que l'arribada del nou conseller d'ERC millorés la malmesa sanitat catalana si Junqueras no ho remeiava, es van a quedar somiant perquè la realitat és ben diferent.


1 Comentaris

1

Comin segueix en la mateixa linia que el seu predecesor. Amagant la veritat de la Sanitat Catalana. Es una crossa mes en l'actual govern de la Generalitat.

escrit per Vicenç 15/ago/16    21:00 h.

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més opinió
Opinadors
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1