divendres, 19 de agost de 2016 16:26

Mor l'escriptor català Víctor Mora

|

Mora Benvinguda

L'escriptor Víctor Mora, novel·lista i guionista d'El Capitán Trueno' entre d'altres còmics, ha mort als 85 anys, ha informat 'El Punt Avui' i han confirmat a Europa Press fonts pròximes a l'autor.


Víctor Mora i Pujadas (Barcelona 1931) havia publicat des de 1960 contes, novel·les i còmics, traduïts a diversos idiomes.


El 1956, la llavors Editorial Bruguera va començar a publicar les aventures d'El Capitán Trueno', ambientades en l'Edat Mitjana i de les que es compleixen 60 anys.


Va merèixer molts reconeixements, com el Premi Víctor Català, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, el Memorial Jaume Fuster, l'Ordre d'Arts i Lletres de França (Cavaller) i el Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona, i és soci de honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC).


Ediciones B, que ha recuperat els diferents toms del popular còmic, ha compartit el condol amb els familiars, amics i admiradors de l'escriptor.


La vetlla es durà a terme al Tanatori de la Ronda de Dalt de Barcelona aquest dijous, mentre que la cerimònia de comiat tindrà lloc a les 10.30 hores al mateix tanatori.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Altresnoticies
Ultimesnoticies
Noticiesmesllegides
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1