divendres, 19 de agost de 2016 16:11

El Banc Expropiat 'okupa' una altra antiga sucursal a la travessera de Gràcia

|

Be 3


El col·lectiu del 'Banc Expropiat' ha tornat a 'okupar' al barri barceloní de Gràcia un edifici, tractant-se d'una altra antiga sucursal bancària situada al 173 de la travessera de Gràcia, a menys de 50 metres de l'antiga seu del col·lectiu, ha anunciat aquest dimecres el grup en el seu compte de Twitter.


'Okupar' l'espai divendres passat, però no han anunciat fins aquest dimecres la seva ubicació per evitar que els cossos policials poguessin realitzar legalment un desallotjament exprés durant la Festa Major de Gràcia, que se celebra fins aquest diumenge.


El col·lectiu descarta continuar en aquest nou espai el seu projecte perquè no reuneix les condicions d'espai mínimes que requereix la iniciativa i perquè mantenen la convicció de tornar a l'antiga sucursal a la qual operava el projecte, situada també a la Travessera de Gràcia i que va ser desallotjada al maig, el que va provocar diverses jornades de disturbis.


Han anunciat que de moment no obriran l'espai, a tocar de Torrent de l'Olla, per dur a terme tasques d'adequació i fer "petites obres".


"Que (la nova seu) estigui tan a prop són tot avantatges. Perquè tornarem al Banc Expropiat, aquesta és només una batalla més", ha destacat el grup.


ELS LÍDERS POLÍTICS CULPEN A COLAU


"Tolerància zero"


La líder de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, ha exigit "tolerància zero amb els que utilitzen la violència per aconseguir els seus fins".


Considera que la 'okupació' illegal de locals a Gràcia és conseqüència de "la Barcelona permissiva i sense autoritat de Colau", i assegura que aquests collectius aprofiten per reptar al govern municipal i anar en contra dels interessos dels veïns, posant en risc la convivència.


"Desocupar Barcelona d'okupes"


El líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, ha assegurat que el collectiu del 'Banc Expropiat' es burla de Barcelona i de la llei.


"Els okupes proliferen a Barcelona ajudats per la permissivitat de l'Ajuntament", ha advertit en un comunicat Fernández, que ha assegurat que aquesta situació es va iniciar amb el desallotjament del centre 'okupat' de Can Vies a Sants en l'anterior mandat i que ha continuat amb el Govern d'Ada Colau.


Ha reclamat "desocupar Barcelona d'okupes", i ha recordat que el seu grup municipal fa tres mesos que va reclamar a l'alcaldessa explicar la legalitat del contracte de lloguer, però "l'alcaldessa continua guardant silenci malgrat els mesos que han transcorregut".


Que Colau "no es sacsegi les puces"


El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha exigit a l'alcaldessa, Ada Colau, que "no es sacsegi les puces" amb el collectiu del 'Banc Expropiat'.


Ha destacat que Colau "és la màxima responsable en matèria de seguretat i ha d'actuar ella en comptes de dir que són els Mossos d'Esquadra".


A més, Bosch considera que el consistori no ha de permetre que es 'okupin' "tots els locals privats de la ciutat", tenint en compte que ja és la segona seu bancària que ocupa el collectiu del 'Banc Expropiat'.


Posposa el desallotjament "per no fer un lleig a la CUP"


El líder d'Unió, Ramon Espadaler, ha apuntat a la possibilitat que es posposi el desallotjament del 'Banc Expropiat' per part dels Mossos d'Esquadra per evitar "que s'enfadi la CUP".


"El Govern té responsabilitat, a través dels Mossos, i no pot esperar al dia 28 per no fer un lleig a la CUP" abans de la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha valorat en declaracions als mitjans abans de visitar les festes de Gràcia de Barcelona.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Altresnoticies
Ultimesnoticies
Noticiesmesllegides
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1