divendres, 19 de agost de 2016 16:16

Un Barça ferm i solvent guanya la Supercopa d'Espanya

|

barca 11


El FC Barcelona ha guanyat la Supercopa d'Españ a, la dotzena de la seva història, en superar amb autoritat i solvència a un Sevilla FC (3-0) que amb prou feines va aparèixer pel Camp Nou tímidament a la primera part i que va sucumbir davant la màgia de Leo Messi i Arda Turan i l'efectivitat d'uns blaugranes que no van titubejar a pesar del 0-2 de l'anada.


La avantatge del Sánchez Pizjuán donava certa tranquil·litat als blaugranes i obligava al renovat i minvat Sevilla de Jorge Sampaoli a donar-ho tot a la recerca de la remuntada, que no va arribar. No va tenir punteria l'equip sevillà en les comptades ocasions en què es va acostar a la porteria de Claudio Bravo, que fins i tot va aturar un penal per mans de Samuel Umtiti.


No li va sortir res a un Sevilla que malgrat una tàctica sorprenent i innovadora, amb molta presència pels carrils i tres centrals enrere, es va veure enfonsat en no poder desplegar-se amb criteri i atrapat en una teranyina tàctica encara poc treballada. Així, el Barça es va apoderar de la pilota, va tenir encert de cara al gol i en deu minuts va posar el seu nom al trofeu.


La màgia d'Arda Turan, que va viure en l'ostracisme la temporada passada al no poder jugar sis mesos i no tenir fortuna en el tram final de temporada, va sortir a la llum. El turc va brillar tant en marcar per partida doble, primer aprofitant amb un xut creuat amb l'esquerra una bona assistència de Leo Messi i després amb un golàs en disparar des de lluny una pilota que es va trobar després una mala passada del rival.


Al costat del turc va estar portant les regnes de l'equip Leo Messi, assistent i golejador mostrant ja, malgrat ser el segon partit oficial de la temporada, que la seva fam de títols segueix intacta i que la seva mutació cap a un jugador complet tant en la rematada com a la passada final està ja gairebé completada. L'associació va tenir un convidat a André Gomes, titular, al qual se'l va veure molt còmode al costat d'ells i deixant detalls en passades entre línies amb molt 'ADN' blaugrana.


El 2-0 al descans va deixar tot sentenciat, però el Barça no es va aturar ni va deixar de buscar la porteria rival, intentant acoblar les peces per a l'inici de la Lliga. De fet, Messi es va sumar a la festa amb el primer gol de la temporad a. André Gomes se la va posar a Lucas Digne, qui es va confirmar com dura competència per a Jordi Alba amb un centre penjat que va rematar de cap Messi al segon pal, arribant en carrera per sobre de Mercat, per enviar-la al pal llarg de Rico que encara que es va tirar no va arribar.


No content amb aquest gol a punt va estar d'anotar-se el doblet al final del partit, ja en el descompte, amb un xut roscat davant el qual Rico sospirar per esperar que no entrés en veure que el seu estirada era insuficient. Però sí va ser suficient el 3-0 que, sumat al resultat de l'anada, deixa un 5-0 global per a un Barça que és supercampió d'Espanya i es va llepar les ferides de la darrera edició, quan va perdre per 5-1 davant l'Athletic Club. A aquest Barça de Luis Enrique ja no li falta cap títol.


L'equip català va saltar al terreny de joc amb un onze inicial molt diferent no ja al del partit d'anada sinó a l'habitual de Luis Enrique Martínez. A les baixes per lesió d'Andrés Iniesta i Jérémy Mathieu es van unir les absències per rotacions fruit de l'altura de temporada i la presència dels quatre fitxatges d'aquest estiu: Samuel Umtiti, Lucas Digne, André Gomes i Denis Suárez.


A quatre de les cinc cares noves -només va faltar el del planter Sergi Samper, que va entrar al '73 - es va unir la presència d'Arda Turan i d'Aleix Vidal, que amb prou feines van tenir pes l'any passat, i d'un Claudio Bravo que va ser protagonista per aturar un penal a Iborra que hagués significat l'empat i perquè cada vegada sonen més fort els rumors que el situen al Manchester City de Pep Guardiola.


AMB DEU PER LESIÓ DE MASCHERANO


A falta d'onze minuts per al final del partit el Barça es va quedar amb deu homes a abandonar el terreny de joc Javier Mascherano, amb molèsties i possible lesió, i haver fet ja els tres canvis. Si es confirmen els pitjors pronòstics la de l'argentí seria la tercera baixa per a Luis Enrique en aquesta Supercopa d'Espanya, ja que en l'anada es van lesionar Iniesta i Mathieu i la factura a pagar per aquest títol pot ser encara més gran.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Altresnoticies
Ultimesnoticies
Noticiesmesllegides
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1