divendres, 19 de agost de 2016 16:22

El taekwondista Jesús Tortosa es queda a les portes del bronze

|

Jesus


El taekwondista espanyol Jesús Tortosa va estar a punt de mantenir la ratxa del taekwondo en els Jocs Olímpics, però no va poder aconseguir finalment la medalla de bronze en la categoria de -58 quilos a Rio de Janeiro, després de perdre aquest dimecres pel punt d'or (6 -5) davant el dominicà Luisito Peu.


Després que fa quatre anys a Londres, Joel González, Brigitte Yagüe i Nicola García Hemme signessin un ple traient una medalla cada un, aquest esport aspirava a repetir aquest èxit. El jove esportista madrileny de 18 anys era l'encarregat d'obrir el repte, que va concloure finalment de manera agònica i després de mostrar la seva qualitat.


Tortosa va començar malament la seva estrena olímpica, caient en el seu primer combat davant el xinès Shuai Zhao, que posteriorment li va permetre acudir a la repesca l'arribar a la final del pes. En el seu debut, va arribar igualat al tercer assalt, però l'asiàtic va impactar en el seu cap i va prendre un avantatge per imposar-se per 3-7.


A partir d'aquest moment, va començar una llarga espera de moltes hora per saber si tindria opcions a la repesca. Zhao va arribar a la final i li va donar una nova oportunitat, que l'espanyol no va desaprofitar, desfent el marroquí Omar Hajjami per un clar 4-1.


El campió del món júnior de 2014 es va mostrar dominador d'inici i va encertar en una reclamació per un cop de peu a la cara no puntuada inicialment i això li va donar un ampli avantatge al marcador (4-0). En el segon assalt, va controlar el combat, igual que en el tercer i últim on l'africà va intentar prendre més riscos per buscar la igualada, sense èxit, deixant via lliurea al madrileny per optar a la medalla de bronze davant el dominicà Luisito Peu, catorzè del rànquing mundial.


Al contrari que davant el marroquí, Tortosa no es va trobar còmoda davant la rapidesa i agressivitat del seu rival, que va portar la iniciativa en el combati. A més, la seva reclamació en aquesta ocasió per una acció semblant a la cara no va tenir èxit.


Peu continuar manant en el combat i va aconseguir puntuar, distància que va augmentar a un perillós 0-2 per la segona amonestació a l'espanyol. El panorama va empitjorar quan el dominicà va tornar a colpejar i va acabar l'assalt amb un còmode avantatge (0-5).


El madrileny estava obligat a arriscar, però el seu rival va saber controlar les seves escomeses. No obstant això, quan semblava que aquí acabarien les seves opcions, va aconseguir una bella acció de gir en l'últim sospir per forçar un punt d'or que li va ser esquiu en els compassos finals i que el va privar d'un valuós premi.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Altresnoticies
Ultimesnoticies
Noticiesmesllegides
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1