divendres, 19 de agost de 2016 16:30

Rivera afirma que Rajoy ha acceptat tots els seus requisits

|

Rivera7 2



'Habemus acord'. Albert Rivera, el líder de Ciutadans ha assegurat que Mariano Rajoy ha acceptat signar les sis condicions que el seu partit va posar punt de partida per poder iniciar qualsevol tipus de negociació.


A més, el líder de la formació taronja ha explicat també que Rajoy farà pública una data d'investidura per celebrar el debat, pel que ambdós partits ja podran posar en marxa les seves reunions amb l'equip negociador.


Segons ha explicat Albert Rivera després de més d'una hora de reunió amb Rajoy, els grups parlamentaris del PP i de Ciutadans signaran aquest divendres l'anomenat pacte contra la corrupció que recull "literalment" les sis condicions que el partit taronja exigia al president per començar a negociar la seva investidura.


A més, Rajoy li ha garantit que parlarà amb la presidenta del Congrés, Ana Pastor, per donar a conèixer aquest mateix dijous la data del debat d'investidura, que era l'altra condició prèvia que exigia Ciutadans.


EL DEBAT SERÀ QUAN ABANS


Rivera no ha volgut revelar la data aproximada que li ha comunicat Rajoy, ja que aquesta és una qüestió que li correspon únicament i exclusivament a Pastor, si bé ha manifestat que el debat serà "com més aviat". En aquests dies es ve manejant la possibilitat de celebrar la sessió els dies 30 i 31 d'agost o bé 6 i 7 de setembre.


A partir d'aquí, el líder del partit taronja entén que, complerts aquests dos tràmits, aquest mateix divendres a la tarda els dos partits podran seure als seus equips negociadors per començar a parlar dels compromisos que permetran que els 32 diputats de Ciutadans acabin votant a favor de la investidura de Rajoy.


Rivera no ha donat detalls sobre qui formaran aquests equips negociadors i quins temes concrets es posaran damunt de la taula, si bé considera que la fórmula que es va adoptar en les negociacions dutes a terme a Andalusia i Madrid pot ser la més adequada.


HI HAURÀ GOVERN


Segons la seva opinió, aquest pas de començar a negociar amb el PP permet desbloquejar la situació política espanyola i allunya les terceres eleccions: "Si algú fa càbales amb unes terceres eleccions, que s'ho tregui del cap, ja que el que hem fet ha estat el contrari, que és desbloquejar la situació. Hi haurà govern", ha reblat.


En aquest sentit, també ha rebutjat que la data d'investidura es fixi en funció de les dates en les que podrien celebrar-se les terceres eleccions: "Qui pensi i faci càlculs sobre això no pot pretendre ser candidat a president del Govern".


"Encara queda molt camí per recórrer, però almenys s'obre un camí, l'únic possible que els queda als espanyols. Els espanyols ja han tingut prou paciència i és hora de posar-se a treballar i de parlar dels problemes dels espanyols i de com podem solucionar-los", ha apuntat.


EL VOT SERVEIX PER ALGUNA COSA


Per Rivera, el resultat de les seves reunions amb Rajoy, i el fet que hagi acceptat les seves condicions anticorrupció i PP i Ciutadans vagin a començar a negociar una investidura, permet que els electors del seu partit "puguin estar segurs que el seu vot serveix per alguna cosa, per desbloquejar la situació i impulsar una nova etapa política".


Per tot això, ha fet una nova crida al PSOE perquè adopti una "actitud activa" i "altura de mires" perquè negociï la seva abstenció en la investidura de Rajoy, ja que considera que és el partit que "pot fer possible la governabilitat ".


El president de Ciutadans ha assegurat que no ha parlat amb el secretari general socialista, Pedro Sánchez, però ha remarcat que no li correspon a ell sumar suports o abstencions per a la investidura, sinó al candidat proposat pel Rei, que és Mariano Rajoy.


Això sí, ha dit una vegada més al PSOE que espera que "reflexioni amb el sentit d'Estat que moltes vegades ha demostrat" des de la Transició. "Toca preguntar-nos què podem fer pel nostre país", ha afirmat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Altresnoticies
Ultimesnoticies
Noticiesmesllegides
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1