divendres, 19 de agost de 2016 16:03

Rajoy es presentarà a la investidura perquè ja no té la "certesa absoluta" de ser derrotat

|

Rajoy12 1



El candidat del PP a la presidència del Govern, Mariano Rajoy, ha confirmat aquest dijous que es presentarà a una sessió d'investidura al Congrés dels Diputats. La raó per la qual el president en funcions ha donat finalment aquest pas endavant es deu al fet que a dia d'avui, després d'anunciar l'acord amb Ciutadans , ja no té la certesa que el debat vagi a fracassar.


"Avui estic en disposició d'anar a la investidura", ha estat la seva afirmació en roda de premsa després de la reunió amb Albert Rivera, per afegir després: "No es va quan es té la certesa absoluta que no es va a ser investit, per això ara vaig a la sessió d'investidura".


Els dos dirigents polítics han mantingut la seva quarta trobada després de les eleccions de juny, que ha durat una hora. Rajoy ha acceptat les dues condicions imposades per Rivera per començar a negociar el suport de Ciutadans a la seva investidura: el president en funcions fa el pas de presentar-se al debat i posar-li data i els dos partits signaran aquest divendres al matí el pacte contra la corrupció plantejat per la formació taronja.


El president del PP ha dit també que té intenció de parlar en "pròximes dates" amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, perquè si tanca el pacte amb Ciutadans i també amb Coalició Canària, amb la qual també negocia, els 170 escons que sumin no seran suficients per a ser investit. Seguirà necessitant almenys 11 abstencions.


"Li demanaré la seva col·laboració o que plantegi l'alternativa que estimi oportuna", ha assegurat, per advertir una vegada més que no aconseguir la formació d'un govern seria "un fracàs sense pal·liatius".


El president ha comunicat la seva intenció d'acudir a la investidura a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, que serà qui anunciï les dates. Ell no ha volgut avançar res més, tret que després de l'acord amb Ciutadans ha eliminat la "certesa" que hagi de ser derrotat en la votació. Avui ja no té aquesta seguretat, ha dit dues vegades, i per això se sotmetrà al debat. "Hem fet un pas decisiu per formar govern i que no es repeteixin les eleccions", ha subratllat.


"QUAN EM COMPROMETO, HO COMPLEIXO"


El president ha estat preguntat pel pacte contra la corrupció que aquest divendres van a signar els portaveus parlamentaris del PP i de Ciutadans. El document inclou la retirada dels càrrecs públics imputats o la creació d'una comissió d'investigació parlamentària sobre el finançament del PP.


"Quan em comprometo a alguna cosa ho compleixo", ha dit Rajoy preguntat per la disposició del seu partit a posar en marxa aquestes mesures. No ha anat més enllà, en si couen aquestes mesures al PP, perquè l'important segons la seva opinió és "tancar això a la major celeritat possible" i començar a treballar en els temes que ell considera realment urgents: els propers Pressupostos per 2017, el sostre de despesa i el compliment de la senda d'estabilitat que exigeix Brussel·les.


El seu objectiu, ha recalcat Rajoy, és que comenci a treballar "un govern amb plens poders" i evitar altres eleccions. "Avui les coses estan millor", han conclòs.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Altresnoticies
Ultimesnoticies
Noticiesmesllegides
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1