dijous, 22 de setembre de 2016 12:00

Iceta i Parlon hauran de presentar 866 avals per confirmar les seves candidatures a les primàries

|


PSC agost


El líder del PSC, Miquel Iceta, i la 'número 2' del partit, Núria Parlon, han de presentar 866 avals dels militants --un 20 per cent del cens-- si volen confirmar les seves respectives candidatures a les primàries que dirimiran qui és el nou líder del partit.


En un comunicat, el PSC ha explicat que hi ha una segona via per confirmar les candidatures, que és presentar un 5 per cent d'avals de membres del Consell Nacional, el que significa 89 signatures.


Malgrat existir la dues vies, els aspirants tradicionalment opten per presentar les signatures dels militants i no la dels consellers nacionals, ja que consideren que enforteixen més les seves candidatures.


El cens de militants actual del PSC és de 17.314 persones, i els dos aspirants tindran fins al dijous 29 de setembre per presentar les signatures necessàries per superar el tall i ser proclamats oficialment candidats.


Si aconsegueixen presentar els avals marcats per la normativa, la campanya electoral serà entre el dijous 30 de setembre i el divendres 14 d'octubre, i la jornada de votació tindrà lloc el dissabte 15 d'octubre.


Un cop escollit el nou líder del partit, els socialistes catalans celebraran el seu congrés el 4, 5 i 6 de novembre, on es certificaran la resta de membres de l'executiva i la seva estratègia política.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1