dimarts, 15 de novembre de 2016 12:30

El Poder de la Infància pel canvi

|

IKEA


El passat dimarts 25 d'octubre vam assistir a la II Jornada Implementar l'RSE, organitzada a Barcelona per l'empresa social Apunts i la Càtedra d'Economia Solidària de la Universitat Abat Oliba CEU. Des IKEA vam participar explicant el nostre projecte "El poder de la Infància", reconegut a més amb el guardó a la Innovació Social. Des IKEA Ibèrica estem tremendament agraïts i orgullosos per aquest reconeixement que entenem respon a la nostra forma d'abordar els projectes socials amb la comunitat a nivell global, nacional i per descomptat, també local.


Aquesta jornada ha estat per a nosaltres un espai enriquidor d'escolta activa en el qual diverses empreses i tercer sector, vam poder posar en comú diferents projectes d'acció social i donar poder a la responsabilitat social corporativa com a motor de canvi necessari i una via de creació de veritable valor a la societat.


infància


Segons l'estudi Equitat per als nens. El cas d'Espanya d'Unicef, més del 34% dels nens i nenes al nostre país es troben en risc de pobresa i exclusió social. Només a Barcelona són més de 400.000 nens i nenes que es troben en aquesta situació, segons l'Institut Infància i Adolescència. Ja al juny de 2015, segons dades publicades per Eurostat, un de cada tres nens a Espanya vivia en pobresa severa, i per tant, en veritable risc d'exclusió social. Des IKEA Ibèrica no podem romandre impassibles davant aquesta realitat. Per a nosaltres els nens i les nenes són les persones més importants del món.


Per aquest motiu, enfoquem el nostre compromís amb la infància tant a nivell mundial, a través de la Fundació IKEA, però també i especialment a nivell local, prop de cadascuna de les nostres botigues. A IKEA en diem El poder de la Infància, un marc d'acció per a la protecció de la infància i també, una crida a l'acció per donar més poder als més petits.


Amb ell posem sobre la taula el valor social de la infància i creiem en el nostre propi poder i el dels que ens envolten per crear un millor dia a dia per a molts d'aquests nens i nenes, especialment per als més vulnerables. Així, El poder de la Infància recull el compromís d'IKEA per respectar, protegir i promocionar els seus drets al llarg de tota la nostra cadena de valor -des de la tolerància zero al treball infantil fins al desenvolupament de productes, serveis i experiència de compra enfocats per famílies amb nens i nenes-, així com la capacitat que tenen per transformar la presa de decisions en la companyia.


nens juny


Al mercat de Catalunya estem desenvolupant un projecte col·laboratiu publicoprivat que persegueix integrar a la infància més vulnerable ia les seves famílies i trencar el cicle de l'exclusió, actuant fins i tot des d'una fase preventiva. En aquest sentit, estem col·laborant activament amb quatre centres de menors de dia: ISOM a Badalona, Els Tres Tresors a l'Hospitalet, Can Tusell a Sabadell i el centre Portal Nou a Tarragona. En aquests centres actuarem al voltant de les tres línies d'acció dins de El poder de la Infància: viure, jugar i créixer.


Per aconseguir aquests tres objectius, hem reformat i condicionat els centres de dia amb espais especialment pensats per a ells i que mereixin ser anomenats "llar". Gràcies al nostre programa intern Què bones peces, comptem a més amb un voluntariat de prestigi: els nostres propis empleats.


La visió d'IKEA de "crear un millor dia a dia per a la majoria de les persones" i la connexió constant amb el nostre entorn ens empenyen a fer-ho. Una empenta pel canvi.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1