dimarts, 15 de novembre de 2016 12:12

Carles Capdevila: "El periodisme no és innocent"

|


Carlescapdevila


El periodista i fundador del diari 'Ara', Carles Capdevila, ha destacat aquest dilluns a la recepció del Premi Nacional de Comunicació en la categoria de premsa que "el periodisme no és innocent", i és còmplice de l'entramat mediàtic en què és més fàcil sortir a fer l'idiota que per la preparació d'un professional.

Ho ha dit al Palau de la Generalitat, on el president Carles Puigdemont també ha distingit amb els XVI Premis Nacionals de Comunicació a 'Nació Digital'; BTV; el 'Club Super3' de TV3 --que compleix 25 anys amb 1,4 milions d'socis--; 'El matí i la mare que el va parir' de Ràdio Flaixbac; al publicista Oriol Villar; ja Leopoldo Rodés amb una menció pòstuma.

Acompanyat de la consellera de Presidència, Neus Munté, Puigdemont ha remarcat que "un ciutadà ben informat és capaç de distingir el pamflet, la publicitat i la propaganda de la informació", i que una societat informada és més crítica i madura.

"Els poders no suporten la llibertat de premsa", ha alertat Capdevila, que ha dit que aquesta afirmació va ser la seva gran decepció després de cinc anys com a director del 'Ara', període del qual també ha criticat que el periodisme polític cau massa en el intercanvi de favors.


El periodista ha subratllat la importància de filtrar la mentida i defensar la cultura per sobre de la incultura, perquè "es pot arribar a molta gent amb productes que alimentin la ment i l'ànima, però per a això cal treballar molt".

"Enmig dels poders i les persones ens oblidem de les persones", ha lamentat Capdevila, que ha dit que els informadors de l'elit no han d'oblidar que es deuen als que pateixen, i han de ser altaveu de cuidadors com infermeres, treballadors socials i mestres, entre d'altres.

"Menys ficció, cinisme i sobreactuació i més ser humils, trepitjar més el carrer, hospitals, barris, explicar la vida de gent: la societat sí que necessita saber què fan", ha destacat, i ha dit que el que li queda de vida el dedicarà als herois que es dediquen a tenir cura de persones, com és el col·lectiu infermer que humanitza la medicina.



Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1