dimarts, 15 de novembre de 2016 12:10

La Generalitat es planteja limitar el preu del lloguer per evitar una nova bombolla immobiliària

|


A Lleida hi ha 230 pisos buits propietat de bancs, segons l'Ajuntament


Tant la Generalitat com a institucions d'un altre nivell, com la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana estudien fórmules a les que ja s'apliquen en ciutats europees, com París o Berlín, que marquen uns preus de referència en determinades zones per evitar que la pressió de la demanda doni massa impuls als preus del lloguer.


Els models de control dels preus de lloguer a França i Alemanya parteixen d'iniciatives legislatives d'àmbit estatal. A París es van introduir a través de la llei d'arrendaments urbans ia Berlín mitjançant una reforma dels articles del Codi Civil que regula els lloguers urbans. A través d'aquestes normes es transmet als ens locals la capacitat d'analitzar els mercats de les ciutats afectades, ia partir d'aquesta informació, determinar possible limitacions de preus.


La llei francesa es va renovar el 2015. Estableix límits als preus en el moment en què produeixi una renovació del contracte per part del llogater. Actualment França disposa de dues normatives que limiten preus i cedeixen la capacitat d'aplicar-les als ajuntaments. Ho fa a través d'un organisme anomenat Observatori del Lloguer que fixa preus de referència a les zones saturades.


A Alemanya la fórmula és bastant semblant. La llei és d'àmbit estatal, però cedeix als Estats federals la possibilitat d'aplicar-la. A Berlín s'aplica amb efectes del 1 juny 2015.



Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1