dijous, 15 de desembre de 2016 11:32

La manca de transparència i imparcialitat brillen per la seva absència a l'Ajuntament "del canvi" de Colau, segons la APTAB

|

Colaumarti 1


CatalunyaPress.- L'equip de govern municipal de la Ciutat Comtal repeteix "vells vicis" en el seu model d'Administració Pública. Malgrat els seus esforços per maquillar, el dur comunicat dels tècnics al gerent Jordi Martí Grau indica que aquesta posi no cola.


I és que res no canvia amb el "Govern del canvi" de l'alcaldessa Ada Colau. L'Associació Professional de Tècnics i Tècniques de l'Ajuntament de Barcelona (APTAB) ha escrit un dur escrit al gerent i exregidor del PSC Jordi Martí Grau -que va marxar del PSC per abraçar l'independentisme-, en resposta a unes afirmacions seves publicades en mes a mes (número de juliol). CatalunyaPress ha tingut accés a aquest demolidor document.


"El model d'Administració pública que s'està configurant a l'Ajuntament de Barcelona suposa una pèrdua d'independència, objectivitat i imparcialitat de cara als ciutadans", assegura APTAB en la seva missiva. "En aquest mandat més del 40% del cos tècnic serà interí , és a dir, gairebé la meitat de l'organització tècnica només podrà ocupar un lloc base, inestable i en la majoria dels casos sense mobilitat". L'associació assegura que el govern que lidera Ada Colau "no ha deixat d'exercir aquest costum malgrat que l'ha tractat de maquillar hàbilment".


Però la duresa dels tècnics de l'Ajuntament contra l'executiu de Barcelona A Comú (BComú) no acaba aquí, ja que diuen estar molt molestos amb unes declaracions de Jordi Martí en què aquest assegurava: "(...) Aquesta decisió implica un canvi de tendència molt significatiu que respon a l'exigència de millorar les capacitats tècniques i de resposta del conjunt dels serveis municipals", posant en dubte les capacitats dels actuals treballadors del consistori. Així, en resposta i de manera irònica APTAB es pregunta si de cas el consistori, "en contra del que predica l'actual govern", ja no és el "mirall d'excel·lència i innovació tècnica per als altres", ni tampoc "pioner gràcies al empenta dels seus tècnics i tècniques".


NO HI HA TRANSPARÈNCIA


L'entitat, a més, carrega durament contra el que considera una absència de transparència al govern municipal de Barcelona. Així, deixa entreveure que troba poc "rigorós" que el canvi organitzatiu que vol dur a terme Jordi Martí se sustenti només en la convocatòria de 1.100 places d'unes borses de treball. Aquesta simple "aparença" forma part d'una renovació de les formes i maneres de treballar, es pregunta l'entitat.


APTAB sospita que el "tan anomenat i poc conegut" ("malgrat que són l'Ajuntament premiat per la transparència", insisteix) Pla de Recursos Humans a l'Ajuntament és un projecte que en realitat el que vol és "canviar la Funció Pública municipal sense més". "Potser molesten aquells i aquelles que per la seva condició laboral poden actuar amb independència i objectivitat i que han accedit a la funció pública en base al principi de mèrit i capacitat en un context d'igualtat d'accés per a tota la ciutadania", acusa.


A més, l'entitat no amaga la seva decepció amb el Govern. Es renoven els governs però, per la contra, no canvien els usos i costums, malgrat que confiàvem en un suposat Ajuntament del canvi, diuen.


APTAB retreu al gerent Jordi Martí que faci sentir als tècnics com "andròmines" en un paisatge que ha de ser renovat, "obsolets, aliens i molestos". "És conscient que s'està dirigint a tota l'organització transferint una imatge negativa, injusta i indigna dels seus tècnics i tècniques?", Li diu.


Finalment li recorda la quantitat d'excessos que tenen lloc al si de l'Ajuntament i als quals Barcelona A Comú no ha posat fi, com per exemple, l'abús en les comissions de serveis d'altres administracions i que se situen en llocs d'assessoria d' confiança política, l'ocupació de llocs orgànics per a externs d'empreses, l'acollida en el grup empresarial o les societats públiques de capital municipal de falsos eventuals, entre molts altres.


Finalment, APTAB assegura que el procés "positiu" de remunicipalització de serveis que s'està duent a terme a l'Ajuntament d'Ada Colau "fa perillar de nou" el principi de selecció imparcial i d'igualtat de la resta de la ciutadania en l'accés a la Fundació pública.


En resum: res de nou sota el sol.


Aquí poden llegir vostès mateixos el document que ha destapat CatalunyaPress.



001.1



002



003



004


005


Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.

Altresnoticies
Ultimesnoticies
Noticiesmesllegides
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1