dimarts, 15 de novembre de 2016 12:14

A Can PSC: 'I dos ous durs!!

Joan Ferran
Joan Ferran


psc 12


La nova, flamant i nombrosa executiva del PSC té un toc de pel·lícula dels germans Marx. Els seus multitudinàries reunions em porten a la memòria l'entranyable escena de 'Una nit a l'òpera' en què, en un abarrotat cabina, s'acumulen el aldarull i les estretors. El film, estrenat el 1935, ens explica una història que reflecteix -amb un sarcasme inigualable- una societat amb profundes desigualtats socials que observa, impotent, l'avanç imparable dels moviments feixistes, autoritaris i populistes.


Han passat diverses dècades però el nostre present tampoc està exempt de dramatisme i de situacions surrealistes. Tant en el polític, com en el social, emergeixen situacions preocupants. En la pel·lícula, abans esmentada, Groucho sol·licita al cambrer una llarga llista de viandes i, quan conclou, se sent una veu a l'altre costat de la porta que crida: I també dos ous durs !. Instants després sona la botzina de Harpo i , el del poblat bigoti, interpreta i diu que en lloc de dos van a ser tres ... i així podríem seguir fins a l'infinit.


Doncs bé, entre les estretors del abarrotat cabina de l'executiva socialista, hi ha sempre algú que pretén afegir un ou dur a la 'comanda' sense preocupar-se per les existències ni la disponibilitat del cuiner. No sé si ho fa per mimetisme amb els emergents, per distingir-se o per fer currículum de cara al futur. no ho sé, ni m'interessa. És tan gran l'ego, el càlcul i l'afany de protagonisme d'alguns personatges que sospito que, arribat el dia, no dubtessin a practicar la tesi marxista que diu: 'Aquests són els meus principis, si no els agraden en tinc d'altres'. I, tan tranquils, ens els vendran com a fruit dels nous temps i de la eternament demandada renovació. Encara que, amics, tots sabem que el jugador que es desmarca no sempre encerta a marcar gol i, fins i tot, pot quedar en clar fora de joc .

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1