judici al 9-N

Mas demana que Rajoy sigui testimoni en el judici del 9-N

L'escrit de defensa de l'expresident i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau reclama que el líder del PP declari al TSJC

També demanen la compareixença del ministre de Justícia Rafael Catalá i diversos polítics catalans

| 15/12/2016 a les 11:31h
Especial: Judici al 9-N
Arxivat a: Política, Artur Mas, judici 9-N, 9-N, Mariano Rajoy
Artur Mas, abans de declarar al TSJC | Adrià Costa
La defensa de l'expresident de la Generalitat Artur Mas ha demanat en els seu escrit de defensa que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, comparegui com a testimoni en el judici per l'organització del procés participatiu del 9 de novembre de 2014. Com ha avançat El Periódico, les defenses de les exconselleres, Joana Ortega i Irene Rigau també fan aquesta petició per tal que Rajoy hagi de declarar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Els seus lletrats també han demanat la compareixença del ministre de Justícia, Rafael Catalá. 

Als dos dirigents de l'executiu espanyol demanats com a testimonis s'hi afegeixen diversos polítics catalans: l'exportaveu del Govern i actual diputat del PDECat al Congrés, Francesc Homs, -investigat pel Tribunal Suprem (TS) pel mateix assumpte-; l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert; el director del Institut d'Estudis de l'Autogovern, Carles Vives i Pi-Sunyer, i l'exalcalde i actual regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias. 

Com detalla el mateix diari, l'argument que les defenses han utilitzat contra l'acusació de Mas, Ortega i Rigau és que el Govern va interrompre els preparatius del 9-N quan el Tribunal Constitucional (TC) el va suspendre el 4 de novembre de 2014. En aquest sentit, s'afegeix que el fet de posar a disposició dels ciutadans els mitjans necessaris per dur a terme el procés participatiu no significa organitzar un referèndum oficial desobeint una resolució judicial.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SócNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

No m'agrada aquesta defensa
Anònim, 15/12/2016 a les 13:18
+4
-2
S'ajupen davant el TC...?
Prou repressió i colonialisme post-feixista
Tony, 15/12/2016 a les 13:35
+3
-7
Els catalans som esclaus i no podem votar sobre el nostre futur? El que hem de fotre és deixar de parlar la llengua dels colons repressors fins a la proclamació de la República.
Doncs no es mala idea
Berlin, 15/12/2016 a les 16:07
+5
-1
Segur que com a testimoni diria algunes parides, que es el que fa cada vegada que obra la boca, sobretot si es per parlar del procės.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Concentració de suport a un dels càrrecs electes investigats pel 9-N | Adrià Costa
Sara González
01/01/1970
"Tothom té dies de lliure elecció. Estic segur que la gent que s'ha mostrat compromesa amb el procés durant tots aquests anys estarà disposada a agafar un dia de festa a la feina", afirma Jordi Sànchez a NacióDigital | Aquest divendres, milers de persones i 400 alcaldes faran costat a Carme Forcadell, que declara davant del TSJC | Les entitats sobiranistes adapten les seves estructures per garantir la "mobilització permanent"
Un tramvia a la Diagonal | Adrià Costa
01/01/1970
L'encarregat de la unió d'aquest transport per l'avinguda, Pere Macias, assegura que tenen resolts els problemes de contaminació i gestió dels quals alerta el RACC
01/01/1970
"Un tramvia mal resolt és la pitjor de les solucions. Demanem més temps, més estudis i més prudència", reclama el president de l'entitat