20150515_Diari
Diari del 15 de maig. Divendres, equador de la campanya.
maig 16, 2015
IMG_5992.JPG
Diari del 16 de maig • Una ciutat que no para, una ciutat amb molta vida. 
maig 17, 2015
Show all

Ros: “Els ajuntaments socialistes compensem les retallades de l’Estat i la Generalitat racionalitzant i gestionant bé els recursos municipals”

20150517_Acte_Central_Lleida_1

El PSC de Lleida ha celebrat aquest diumenge el seu acte central a Balàfia, en el que ha participat el Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta

El candidat del PSC a l’alcaldia de Lleida, Àngel Ros, ha afirmat avui que “els ajuntaments socialistes compensem les retallades de l’Estat i la Generalitat, racionalitzant i gestionant bé els recursos municipals”. Davant de més de dues-centes persones en l’acte central del PSC de Lleida, avui a la plaça de les Magnòlies de Balàfia, Ros ha destacat “Estat i Generalitat associen la crisi a retallar” i ha instat “digueu-me una retallada que hagi fet l’Ajuntament de Lleida en els onze anys que sóc alcalde, dels quals els darrers set anys m’he especialitzat en la gestió de la crisi econòmica; no trobareu ni una sola retallada, al contrari, en període de crisi, Lleida ha progressat”.

En aquest sentit, Ros ha recordat que “hem desenvolupat extensions dels serveis públics, amb la universalització de la Teleassistència gratuïta a les persones majors de 65 anys, amb el transport públic gratuït també per als majors de 65, amb les escoles – bressol i l’educació, augmentant les beques menjador, les escoles d’arts, etcètera” i ha afegit que “en un any de retallades, nosaltres hem posat en marxa dos noves escoles, a Balàfia i Bordeta, per a nois i noies amb dificultats i risc d’abandó i exclusió”. “El que més cobri que pagui més impostos, però vull que el fill d’una família amb renda baixa vagi amb mateix col·legi que el fill d’una família amb renda alta i puguin ser amics; és així com no hi ha fractura social; una societat que avança a la mateixa velocitat no es fractura”. Àngel Ros ha apuntat que “per nosaltres, l’ensenyament és la base de la societat, de la seva cohesió i de l’ocupació i per això també en aquesta ciutat apostem per la Formació Professional i l’any vinent 100 joves vindran a l’Ajuntament a fer la FP dual”. “Un alcalde pot no tenir competències en educació, però és responsable de l’educació i el benestar dels seus ciutadans i ciutadanes; dels 12 currículums educatius existents, 7 són municipals, i això sense tenir competències, per tant la Paeria és la primera responsable en educació”, ha afegit.

El candidat socialista ha anat detallant cada una dels barris de la ciutat i el seu simbolisme, i ha explicat accions com “la decisió d’ubicar el Parc Científic, a on cada dia van 1.500 joves a treballar i tenim el compromís que en el pròxim mandat siguin 3.000, o el Museu de la Ciència a la Mariola; perquè la nostra manera d’entendre la igualtat: on veiem símptomes de desigualtat hi apostem i hi actuem”. Així mateix, ha dit, “cal recuperar els plans de barris que la Generalitat va aturar, i anar encara més lluny, amb plans per cada casc antic de cada barri i plans de polígons per als primers polígons industrials de les ciutats”.

Àngel Ros ha detallat les principals propostes per la Lleida del futur, que passen per “aconseguir que la Seu Vella sigui declarada Patrimoni Mundial de la Unesco, el que suposaria un llançament endavant pel sector turístic i comercial, i la rehabilitació del Parc de les Basses, del que hem fet el projecte consensuat amb el principal partit de l’oposició”. El futur de Lleida, ha dit, també passat per “fer el salt a la industrialització; fa onze anys vam fer el salt a la societat del coneixement, personificada en el Parc Científic i en una Universitat i una Formació Professional excel·lents, ara cal assolir la industrialització creant sòl industrial i captant empreses”. I finalment, “hem de desenvolupar la indústria cultural, pel que hem començat a fer equipament per a la creació de producció cultural com el Centre de producció audiovisual”.

Àngel Ros ha afirmat que “no em presento per mirar al passat; els projectes de futur per Lleida superen els bons records del passat”  i ha conclòs assegurant que “tenim projecte, tenim idees i un futur per Lleida”.

A l’acte hi ha participat el Primer Secretari del PSC. Miquel Iceta ha destacat “la gran feina que el PSC ha fet a Lleida, a Lleida els fets parlen per sí mateixos; pel que demano el vot per l’Àngel per la bona feina que s’ha fet però també pel molt que queda per fer” i ha afegit que “demano als ciutadans que si volen una continuïtat de la feina de progrés que s’ha fet a la Paeria, que votin a l’Àngel Ros i al seu equip”. En aquest sentit, Iceta ha posat en valor que “arreu, qui parla en nom de Lleida és un paer en cap que és capaç de no supeditar en res ni davant de ningú els interessos de la seva gent, i l’Àngel sap que el futur d’aquestes comarques i  de la ciutat passar per que no es plegui a les voluntats de ningú; Lleida té un alcalde a qui ningú para i tothom respecta”. Finalment, Miquel Iceta ha fet una crida perquè “Lleida, amb la mà al cor, socialistes i no socialistes, el millor per encapçalar el somni de fer de Lleida una capital encara més gran és l’Àngel i el seu equip”.

En la intervenció inicial, el número 16 de la candidatura socialista i 1r Secretari de la JSC de Lleida, Jordi Sabata, ha posat en valor l’acció de govern del PSC a la Paeria afirmant que “davant les altes dades d’atur i de joves que han de marxar del país, a Lleida hi ha 1.500 persones treballant al Parc Científic, i es fa un Pla de Joventut pioner a Catalunya i a l’Estat  que ha servit per donar feina a molts i moltes joves” i ha destacat que “els joves som aquí per ser el present i per un futur millor”.

 

20150517_Acte_Central_Lleida_2 20150517_Acte_Central_Lleida_4 20150517_Acte_Central_Lleida_7 20150517_Acte_Central_Lleida_10

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *