dilluns, 16 de gener de 2017

Unió reivindica la seva vigència davant "l'incert" full de ruta de JxSí

|

Uni 5


Unió farà "una pausa" en el procés congressual que tenia previst celebrar el dissabte 1 d'octubre. Així ho ha anunciat el secretari general del partit democristià, Ramon Espadaler, qui a més ha fet callar les veus que parlen de la desaparició d'Unió.


En una carta a la militància després d'un Consell Nacional celebrat aquest dijous, ha assegurat que la formació té "voluntat i necessitat de continuïtat" malgrat la seva delicada situació econòmica.


El partit està en concurs de creditors que va ser sol·licitat l'1 de setembre i que ja ha estat acceptat, segons Espadaler, però ha exposat que això no posa en risc la vigència del projecte polític dels democristians.


Espadaler ha garantit que el comitè de govern d'Unió manté intacta la seva competència executiva i de direcció política, quedant les seves decisions econòmiques "a criteri de l'administrador concursal".


El dirigent d'Unió ha volgut remarcar aquesta circumstància davant "les veus que s'afanyen a pronosticar l'extinció" del partit, i ha sostingut que una formació política és més que un aparell administratiu o un NIF, sinó que és una agregació de voluntats per defensar en les institucions una idea de societat.


Ha remarcat que la proposta d'Unió té més vigència que mai davant la "incerta" full de ruta del Govern i la passivitat del Govern central.


PRIMÀRIES


Una de les derivades de l'ajornament del congrés és que tampoc se celebraran per ara les primàries previstes per a aquest dissabte per elegir el lideratge del partit, però fonts del partit consultades per Europa Press garanteixen que no és un ajornament 'sine die': "Es faran".


El Consell Nacional va demanar a Unió que sigui proactiva en la construcció d'una alternativa política "per ara inexistent en l'actual Govern i el d'esquerres que ve", que haurà de reunir voluntats i accents diferents sobre el denominador comú del catalanisme i la centralitat política .


Davant d'aquest "objectiu ambiciós" que requerirà el compromís de la direcció i els quadres del partit, el Consell Nacional va acordar de forma unànime fer una pausa en el procés congressual previst per a l'1 d'octubre i orientar el seu esforç a l'articulació d'aquest espai.



EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH