dilluns, 16 de gener de 2017

En 2016, el nombre de presumptes negligències mèdiques ha augmentat

|

Vall hebron


En 2016 el nombre de presumptes negligències a Espanya ha augmentat lamentablement. Aquest any hem rebut un total de 14.802 casos (372 més que el 2015), dels quals 841 han estat amb resultat de mort (35 més que el 2015).


Els hospitals d'Andalusia, són amb diferència els que pitjors serveis d'Urgències tenen, molt seguits pel que fa a nucli de queixes pels de la Comunitat Valenciana.


Reconeixen deficient funcionament de l'aparell judicial, ja que constaten veritables injustícies com d'indemnitzar una tetraplegia amb 12.000 euros o defuncions amb 6.000 euros


Segons les seves estimacions, en l'actualitat, 689.400 pacients es troben a l'espera d'una intervenció quirúrgica. I la demora mitjana per a les operacions arriba ja als 98 dies (Catalunya no publica dades suficients sota criteris similars al de la resta de comunitats o que el País Basc només aporta guarismes de sis intervencions.


Analitzant l'estat de les llistes d'espera, regió per regió, al nostre entendre, Canàries, Catalunya, Madrid i Múrcia són les més mal parades. Igualment cal destacar el notable empitjorament que han patit comunitats com Castella i Lleó o la Comunitat Valenciana, a més de puntualitzar que en zones com Galícia i la Rioja la informació sobre aquesta matèria és molt escassa, el que s'entén com una falta de transparència perquè no els interessa facilitar l'empitjorament dels seus números. També es podria fer una menció especial al suposat maquillatge en què incorre Andalusia, ja que donat el caòtic estat en què es troba el sistema sanitari andalús no ens creiem que la demora mitjana per a intervenció se situï en la meitat de dies si la comparem amb altres regions que, sanitàriament parlant, funcionen molt millor.


Recullen 44 morts, en casos en què després d'avisar al 112, o bé no es va enviar una ambulància al domicili per traslladar el malalt a un hospital, o bé en aquests casos la resposta va ser tardana amb més d'una hora de retard.


Recullen 108 casos d'estat de discapacitat en pacients després d'intervenció quirúrgica, quedant en estat de tetraplegia o paraplegia. Aquesta dada suposa 7 casos més comptabilitzats pel que fa a 2015.


A Catalunya s'han detectat 2.199 negligències mèdiques


Per províncies Barcelona encapçala la llista de denúncies per negligències mèdiques, Barcelona amb 1749 casos, seguida de Tarragona amb 254, Girona amb 106 i Lleida amb 90.


Quant als Hospitals més denunciats encapçala el rànquing l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, Hospital Universitari de Bellvitge, Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, Hospital Sant Joan de Déu i l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.


Per patologies i serveis i patologies més denunciades hi ha les relacionades per la Llista d'espera, urgències, cirurgia general, traumatologia i ginecologia i obstetrícia.

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH