dimecres, 15 de març de 2017

Juan José Omella ha près possessió aquest dissabte com a arquebisbe de Barcelona

|



El fins ara bisbe de Calahorra i La Calçada-Logronyo, Juan José Omella, ha près possessió aquest dissabte com arquebisbe metropolità de Barcelona en un acte a la Catedral de Barcelona.


El nunci apostòlic a Espanya i Andorra, Renzo Fratini, va presidir l'acte litúrgic, al qual han estat convidats els cardenals i bisbes de tot Espanya, ha informat l'Arquebisbat.


Omella (Queretes, Terol, 1946), que va ser nomenat el 6 de novembre, substitueix en el càrrec al cardenal Lluís Martínez Sistach després de gairebé 12 anys al capdavant de l'arxidiòcesi de Barcelona.


En una carta als pelegrins de Barcelona poc després del seu nomenament, va admetre: "A l'assabentar-me d'aquesta notícia em va entrar un veritable calfred en sentir la gran responsabilitat entre la meva petitesa i la grandesa d'aquesta Arxidiòcesi".


Ha remarcat que accepta el càrrec amb "seguretat i confiança", i que el primer que farà és conèixer als catalans i poder fer seus els seus goigs i sofriments i projectes i desitjos.



BIOGRAFIA D'OMELLA


Juan José Omella, que és natural de la Franja i catalanoparlant, era bisbe de la Diòcesi de Calahorra i La Calçada-Logronyo des de maig de 2004, i en la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) és membre de la Comissió Episcopal de Pastoral Social des de 1996 , i de 2002 a 2008 va ser president d'aquesta mateixa Comissió Episcopal; el 13 de març de 2014, en la CIII Assemblea Plenària, va ser escollit de nou president de la Comissió Episcopal de Pastoral Social.


Va ser ordenat com a sacerdot de la Diòcesi de Saragossa el 20 de setembre de 1970 a Saragossa, i va començar el seu ministeri sacerdotal com a rector de Langa i encarregat de Villarroya, Mainar, Villadoz i Torralvilla (1970-1976).


Després va ser coadjutor d'Alcanyís (1976-1978), rector de Castelserás i encarregat de Torrecilla d'Alcanyís (1979-1983) i rector de Calanda (1984-1990); durant un any va ser missioner al Zaire.


El 1990 va ser nomenat Vicari Episcopal de la zona II de la ciutat de Saragossa i capellà de les Monges cistercencs del monestir de Santa Llúcia de Saragossa.


El 15 de juliol de 1996 va ser nomenat bisbe titular de Sasave i Auxiliar de Saragossa, rebent l'ordenació episcopal el 22 de setembre del mateix any.



VA SER BISBE DE BARBASTRE-MONTSÓ


El 27 d'octubre de 1999 va ser nomenat bisbe de Barbastre-Montsó i durant els anys 2001-2003 va ser administrador apostòlic en seu vacant de les Diòcesis d'Osca i de Jaca.


El 31 de Maig de 2013 va ser investit Prior Honorari de la Verge de Valvanera pel Capítol de Cavallers causa de la seva tasca amb el pelegrinatge de la Mare de Déu pels diferents municipis de La Rioja amb motiu de l'Any de la Fe.


El 6 de novembre de 2014 l'Santa Seu feia públic el seu nomenament com a membre de la Congregació per als Bisbes.

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH