dimecres, 15 de març de 2017

La funerària pública de Colau inquieta els treballadors de Serveis Funeraris

|

Serveis funeraris ok


L'última ocurrència del Colau i el seu equip ha provocat un sentiment de preocupació entre els treballadors de Serveis Funeraris de Barcelona (SFB)


Aquests han assegurat que se senten "inquiets" després de l'anunci aquest migdia l'Ajuntament de Barcelona sobre la creació d'un operador públic de serveis funeraris gestionat pel consistori i la venda del 15% de la seva participació de SFB.


En un comunicat del president del comitè, Octavi Vidal, els treballadors han avisat que aquest anunci "pot comportar la destrucció i precarització de llocs de treball", sense aportar cap benefici a la ciutadania de Barcelona, han considerat.


El suposat benefici de baixada de preus "s'ha demostrat insuficient" creant competència, han assenyalat, i han recordat que a Barcelona ciutat operen tres empreses del sector i que els preus no depenen del nombre d'empreses, sinó de la voluntat dels usuaris.


A més, han remarcat que ha estat l'Ajuntament el que ha decidit en diversos trams la privatització de l'empresa, i que els sindicats sempre han apostat perquè es mantingui una part pública "per poder garantir la qualitat del servei així com el preu", a més de la garantia dels compromisos i els llocs de treball.


TANATORIS A DUES VELOCITATS


Amb la venda d'aquest 15%, l'Ajuntament "es desdiu del compromís de vetllar pels interessos de la ciutadania i dels treballadors", ia més han indicat que la creació d'una empresa municipal pot comportar dos nivells de servei.


En primer lloc, un amb els tanatoris estrella de Barcelona --Sancho d'Àvila i Les Corts-- i, en segon lloc, un altre amb la nova empresa municipal en uns tanatoris encara de construcció i ubicació "incerta".


Així mateix, han manifestat la seva preocupació per la possible futura entrada d'empreses funeràries amb personal que no assoleixin els mínims requeriments de formació i que posin en perill el nivell de professionalització aconseguit gràcies a un "important esforç de formació" per part dels actuals treballadors.


ELS QUE ARA VOLEN UN OPERADOR, van privatitzar DELS SERVEIS


Sobre aquest tema, la regidora de CiU a Barcelona Sònia Recasens ha assegurat que sorprèn que "els mateixos responsables de la privatització total dels serveis funeraris a la ciutat ara concloguin que cal posar en marxa un operador públic que faci competència als privats" .


CiU ha sostingut en un comunicat que l'origen de la situació actual és fruit de la privatització dels serveis funeraris, "impulsada per partits que avui estan en el Govern de la ciutat", en referència al PSC i ICV, inclosa en BComú.


"L'actual govern municipal no pot fer veure que no té res a veure amb uns acords que ells mateixos van prendre", ha asseverat Recasens, que ha demanat coherència amb els acords establerts en el seu moment sobre el manteniment de les plantilles i la inversió en els tanatoris de la ciutat.


Sobre la venda de la participació de l'Ajuntament a Serveis Funeraris de Barcelona, del 15%, Recasens ha avisat que no podrà tirar endavant sense tenir "la foto final de com quedarà el nou operador", amb els preus finalment oferts i el model de gestió.

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH