dimecres, 15 de març de 2017

Alavedra pacta una rebaixa de pena a canvi de confessar i pagar 13 milions

|

Pretoria 2


El cas Pretòria, de pressumpta corrupicó urbanística als ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet, Sant Andreu de Llavaneres i Badalona, es jutja des d'aquest dilluns a l'Audiència Nacional de Madrid. 


En el primer dia, la fiscal Ana Cuenca ha revelat que un dels principals acusats, l'ex-conseller Macià Alavedra ha pactat amb la Fiscalia una rebaixa de la seva petició de pena -6 anys i 10 mesos de presó- a canvi de 13 milions d'euros i confessar tot. Ara bé, la fiscal no ha concretat la reducció, que ha dit que l'acord anirà en funció del què declari Alavedra i del pagament de la multa pendent. 


Alavedra


A més de Macià Alavedra, hi ha tres acusats més que també han pactat una rebaixa de pena. Un d'ells és Manuel Carrillo, a qui imputen un delicte de suborn a l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartolomé Muñoz, un dels onze acusats del cas. 


La fiscal també ha ofert un acord a Philip Mc Mahan i Gloria Torres, acusats de contribuir en "l'ocultació i reinversió" de les comissions il·legals que va percebre Alavedra de la trama. La possible rebaixa de pena anirà en funció de les seves declaracions.


ALAVEDRA, PRENAFERA, MUÑOZ I LUIGI, ENTRE ELS ONZE ACUSATS


La vista ha començat aquest dilluns amb les qüestions prèvies. El judici ha de durar fins al setembre del 2017 ja que en total hi ha onze acusats per suborn, tràfic d'influències i blanqueig de capitals. Un dels principals acusats és l'exalcade socialista de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz. La fiscalia li demana 6 anys i 10 mesos de presó. També li reclama 1,1 milions d'euros. 


A l'exdiputat socialista Luis García, "Luigi", considerat el cap de la trama, li demanen una pena de 8 anys de presó i que torni 5,8 milions d'euros. Al convergent Lluís Prenafreta la fiscalia li demana 6 anys i 10 mesos de presó i el retorn de 5,8 milions d'euros. La petició per a l'exconseller d'Economia Macià Alavedra és la mateixa però menys diners, 3,2 milions d'euros.


Caso Pretoria

Quatre dels onze acusats en el cas | Foto: CCMA


DOS EX-ALTS CÀRRECS DE CONVERGÈNCIA


Entre els onze acusats, hi ha dos ex-alts càrrecs de Convergència, Lluís Prenafeta i Macià Alavedra, a qui es relaciona amb les operacions del Port de Badalona i d'un edifici de vivendes de Sant Andreu de Llavaneres.


El fiscal acusa Luigi, Prenafeta i Alavedra, no tant de les comissions cobrades, com de fer servir la seva influència per aconseguir les requalificacions i d'ocultar les comissions en entramats societaris ubicats a paradisos fiscals. S'enfronten als delictes de suborn, blanqueig de capitals i tràfic d'influències.


relacionada El cas Pretòria, que va esquitxar a tres ajuntaments, tornarà a sacsejar les entranyes de CDC

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH