dimecres, 15 de març de 2017

Alaska i Mario Vaquerizo fan de "okupes teatrals" al musical 'L'amor segueix en l'aire'

|

AlaskaYMario


Alaska i Mario Vaquerizo fan de "okupes teatrals" actuant al costat de Bibiana Fernández i Manuel Bandera a la comèdia musical 'L'amor segueix en l'aire', ha explicat Vaquerizo aquest dilluns en roda de premsa.


El musical, que es podrà veure al Teatre Tívoli de Barcelona del divendres 31 de març al diumenge 2 d'abril, va ser escrit originalment sense la parella, però el director i autor, Félix Sabroso, la va adaptar per incorporar-los.


"Félix va voler fer un experiment per al nadal que l'obra tornés a Madrid amb una altra forma. Ha fet una saga en què l'obra té més personatges, més cançons i més músics", ha recordat Alaska.

L'obra fa un "homenatge a l'amor en tots els seus estats: dels més dolents als més bons, ja que tots ens nodreixen i tots ens donen vida", ha assegurat Saborós, que en l'obra mostra diferents etapes: primer cop, estabilitat , avorriment, engany, mentides i reconciliació.


"Jo que tinc certa edat, he vist que encara que te n'adonis, acabes tornant a transitar pels mateixos camins i acabes cometent els mateixos errors", ha lamentat Bibiana Fernández.


La trentena de cançons de l'obra són "com l'amor, universals, conegudes per tots", ha descrit Vaquerizo sobre un repertori amb gèneres tan diversos com el bolero, el tango i el pop, majoritàriament espanyoles, però amb alguna italiana.


L'actuació a Barcelona és "un tornar" per a Fernández, que el 1975 va començar a treballar en un cabaret de l'avinguda Sarrià, pel que ha assegurat que sent una especial estima per la ciutat.


PRIMER COP DE ALASKA I MARIO


És la primera incursió teatral de la parella: "És un luxe, és veritat que el teatre genera addicció. No deixem de ser uns okupes teatrals, amb el que hem intentat fer-ho amb la major humilitat i professionalitat", ha afirmat Vaquerizo.


Vaquerizo era seguidor de l'obra i l'havia vist set vegades, i des que li van encarregar el paper ha tingut l ' "obsessió", segons Alaska, de estudiar-se el paper, repassant cada dia al sofà amb la seva dona, fins i tot ara que està estrenada.


"Cal saber-se el text de memòria i després surt com una cosa orgànica", ha teoritzat Vaquerizo, per a qui l'experiència d'actuar en concerts li ha permès enfrontar-se a l'escenari de forma més tranquil·la.


No obstant això, admet problemes per parlar i moure alhora: "Tinc incontinència verbal i em moc molt, però tot alhora em costava", ha assegurat, admetent que fer d'ell mateix li hagués estat més fàcil.


"No és un cameo, és un treball teatral. No vam sortir aquí perquè siguem dos personatges que surten a la televisió", ha defensat Alaska, que interpreta Carlota, una perruquera que ha definit com més ordinària que ella.


En canvi, Mario interpreta Paco, que acaba d'arribar a l'Índia impregnat de la filosofia zen: "És un hippie, que jo no creia en això, i amb les pautes que m'han donat han fet que Paco sigui de veritat", ha explicat.


Tots dos consideren que els personatges no s'assemblen a ells, encara que sí veuen alguna cosa en comú: que tots dos són molt diferents i ningú creu que puguin tenir futur com a relació: "Igual que deien amb nosaltres dos", ha recordat Vaquerizo.

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH